Demokrat Parti'li Cemal Enginyurt, CHP'nin adayı olacak

Demokrat Parti'li Cemal Enginyurt, CHP'nin adayı olacak

CHP’de İstanbul ve Ankara’dan sonra üçüncü büyükşehirde de adayın belli olduğu öne sürüldü. Edinilen bilgiye göre mutabakata varıldı. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Ordu Büyükşehir Belediye başkan adayı olacak.

Yerel seçimlere altı ay kaldı. Partilerin adayları da yavaş yavaş belli oluyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da Mansur Yavaş, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun aday olduğunu duyurmuştu. Parti kongreleri sürerken sürpriz bir isim daha ortaya atıldı.

Kılıçdaroğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’u aday göstermeyi planlıyor.

 

MUTABAKATA VARILDI İDDİASI


Edinilen bilgiye göre Eylül ayı başında danışmanlar üzerinden bir görüşme gerçekleştirildi. Enginyurt’un adaylığı konusunda mutabakata varıldığı öne sürüldü.

Enginyurt, Temmuz ayında katıldığı bir televizyon programında “Beni aday yapın, seçim nasıl kazanılıyor görün” demişti.

Konuyla ilgili Halk TV’ye konuşan Enginyurt, Kılıçdaroğlu ile doğrudan bir görüşme olmadığını söyledi ama adaylığa yeşil ışık yaktı.

 

ENGİNYURT: ADAY OLMAYI İSTERİM

 

“Ordu Büyükşehir Belediye başkanı olmayı isterim” diyen Enginyurt şöyle devam etti:

 

“Orduluyuz biz. Ordu’ya hizmet etmek isteriz. Öyle bir imkan doğarsa, fırsat doğarsa, Ordulu da layık görürse aday olurum. Olmayı da isterim.”

Enginyurt, sürece ve CHP’nin kongre takvimine vurgu yaparak “Ama biliyorsunuz, şu anda Cumhuriyet Halk Partisi’nin kongreleri var” dedi.

Enginyurt 2014 yerel seçimlerinde MHP’den Ordu Büyükşehir Belediye başkan adayı olmuş fakat kazanamamıştı. 2019’da da AKP’nin adayı Hilmi Güler, yüzde 56 oy alarak belediye başkanı olmuştu.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.