Demokrat Parti'li Cemal Enginyurt CHP'yi savundu! '39 vekil borçlu'

Demokrat Parti'li Cemal Enginyurt CHP'yi savundu! '39 vekil borçlu'

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın 'Helalinden kazanmış, başı dik, alnı açık 15 milletvekilimiz var' açıklamasına tepki gösterdi.

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen genel seçimlerde Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti seçime CHP listelerinden girmişti. Seçim sonucunda 4 parti CHP listelerinden 39 milletvekili çıkardı.

Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nden 39 kişinin 14 Mayıs Genel Seçiminde CHP listelerinden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) girmesi hakkında konuşan Cemal Enginyurt, “CHP 2018’de yüzde 22 almış, o günden bu güne 4,5 milyon genç seçmen gelmiş. Buna rağmen CHP’nin aldığı yüzde 25 oyda benim oyum yüzde 7-8 demek abeste iştigaldir” dedi. 

 

"CHP KENDİ OYUNU ALMIŞTIR"

 

Bunun ‘CHP’nin oyu yok’ demek anlamına geleceğini söyleyen Enginyurt, “Bu seçimde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığında sağ oylar Kılıçdaroğlu’na gitmiştir. Ama CHP, ittifak yapsa da yapmasa da yüzde 25 alırdı. Dolayısıyla hiç kimse CHP’ye bu noktada fatura kesmeye kalkmasın. CHP, kendi oyunu almıştır. Herkes aklını başına alıp teşekkür etmeli, şükran duymalı” diye konuştu. 

 

“39 MİLLETVEKİLİNİN CHP’YE BORCU VAR”

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, “Bizim kimseye en ufak bir borcumuz yok. Bugün seçimi helalinden kazanmış, başı dik, alnı açık 15 milletvekilimiz var” açıklamalarını isim vermeden eleştiren Enginyurt; “DEVA Partisi ve Gelecek Partisi seçime girmedi. Oylarını 9 ay sonra yerel seçimlerde göreceğiz. Olmayan üzerinden, farazi bir tartışmayla CHP seçmenini küstürmenin hiçbir anlamı yok. CHP seçmeni vefalı, dürüst davranmıştır. Bağrına taş basmış, 39 tane milletvekilinin başka partiye gideceğini bile bile partisine sahip çıkmıştır. 39 vekilin CHP’ye borcu vardır. Borcuna sadık kalmalı. Hiçbir şey yapamıyorsa teşekkür etmeli” dedi. 

 

ÖZDAĞ: “BANA UTANMAZLIĞIN RESMİNİ YAPABİLİR MİSİN ABİDİN”

 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da Ali Babacan’ı eleştirdi. Özdağ, Twitter'dan Babacan'ın sözlerinin ve fotoğrafının yer aldığı bir haberi paylaşarak, "Bana utanmazlığın resimini yapabilir misin Abidin? Ne gerek var ağabey resme, aşağıda fotoğrafı var" diye yazdı. 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.