Denetim yapıldı! Soğan fiyatları bakın ne kadar düştü!

Denetim yapıldı! Soğan fiyatları bakın ne kadar düştü!

Soğan depolarına yönelik baskınlar yapıldı ve 1 hafta içerisinde yüzde 100 artan fiyatlar bir anda düşüşe geçti. İşte haberin ayrıntıları;

Soğan fiyatlarında yaşanan artışların ardından vatandaş büyük tepki gösterdi. Medya kuruluşları ise yaşanan artışı gündeme getirdi ve vatandaşın sesi oldu. Soğan fiyatlarına tepki gelince hükümette kayıtsız kalmadı ve soğan depolarına baskınlar gerçekleştirildi. Bu baskınların ardından fiyatların 30 kuruş düştüğü öğrenildi. Öte yandan gerçekleştirilen baskınlarda fırsatçılar tarafından soğanların stoklandığı öğrenildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara İl Müdürü Bülent Korkmaz, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığına bağlı yetkililer, stok edilen depolardaki soğanların tespitiyle ilgili denetimler yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara İl Müdürü Bülent Korkmaz, "Bugün itibariyle tespit ettiğimiz 43 büyük deponun açıldığını gördük. Bir iki gün öncesine göre 20-30 kuruş civarında fiyatlarda bir düşüş var" dedi.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde yapılan denetimlere ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Korkmaz, Polatlı'nın soğan üretiminin üçte birini karşıladığını ve her yıl 500 bin ton civarında soğan üretildiğini kaydetti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum