Deniz Baykal, İnce'nin CHP'den ayrılmaması için Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edecek

Deniz Baykal, İnce'nin CHP'den ayrılmaması için Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edecek

CHP eski genel başkanı Deniz Baykal, Muharrem İnce'nin CHP'den ayrılmaması için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edecek.

Muharrem İnce'nin yeni parti kurma hazırlığı CHP'yi sarstı. CHP yönetimi tarafından "itibarsızlaştırıldığı", "dışlandığı" ileri sürülen İnce'nin, kurultayda arka sıraya oturtulması bardağı taşıran damla oldu.

Genel merkez İnce'ye karşı sessiz kalmayı tercih ederken, araya eski genel başkan Deniz Baykal girdi.

Baykal, Muharrem İnce'nin istifası konusunda, "İnce'nin ayrılmasına da parti kurmasına da göz yumamayız, hazmedemeyiz. Cumhuriyete inanan, demokrasiyi savunan CHP'liler bu ayrılığı hazmedemez." dedi.

 

'İNCE'NİN AYRILMASI VAHİM BİR HATA OLUR'

 

Kurulta sonrası Kılıçdaroğlu'nu kutlama ziyareti yapacağını söyleyen Baykal, şunları söyledi:

 

"Bu vesile ile de Muharrem İnce konusundaki düşüncelerimi anlatacağım. Sayın Kılıçdaroğlu'na, "İnce'yi çağırın baş başa görüşün. İktidar yolundaki kararlılığımızı anlatın. Ayrılmanın yanlış olduğunu ifade edin. Muharrem sevgi ve saygıyı hak eden gerçek bir CHP'lidir. Ayrılması vahim bir hata olur. Şu andan sonra kim haklı, kim haksız önemli değil" diyerek düşüncelerimi arz edeceğim."

 

İNCE'YE ÇAĞRI YAPTI

 

Muharrem İnce'ye seslenen Baykal, "İnanıyorum ki, İnce'de sağduyusu, CHP sevgisi ve demokrasiye bağlılığı ile bu yanlıştan dönmek için yol açar." diye konuştu.

 

"Kılıçdaroğlu-İnce buluşmasında yer almak ister misiniz?" sorusuna Baykal, şu yanıtı verdi:

 

"Kendisine (Kemal Kılıçdaroğlu'na) talimatını beklediğimi söyleyeceğim. İnce'ye de güveniyorum. Hata yapmamalı, ayrılmamalı. Genel Merkez "yanlış yaptı" dememeli. İnce'ye hak ettiği sevgi ve saygıyı gösterirsek gereğini tereddütsüz yapacaktır. Son olarak şunu söyleyeyim: Tuzağa düşmeyelim, ayrışmayalım... 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.