'Deniz Baykal'a bu kinin asıl sebebi ne?'

'Deniz Baykal'a bu kinin asıl sebebi ne?'

Bir kısım CHP'liler 'Deniz Baykal ve kızı CHP'den ihraç edilsin' diyor. Erdoğan'ın başbakanlığından, Cumhurbaşkanlığından Baykal'ı sorumlu tutuyorlar.

Bazı CHP'lilerin "Siirt seçimleri olmasaydı Erdoğan milletvekili olamayacaktı ve bugün de başımızda olmayacaktı" diyerek Baykal'a kinli olduğu dile getirildi.

İlkin Sedat Peker birtakım iddialarda bulundu, ardından Fatih Altaylı, Baykal'ın CHP'den kovulması için bir yazı yazdı. Sonrasında da Zülfü Livaneli, 15-20 yıl önceki eski defterleri karıştırarak Baykal'a yönelik siyasi nitelik taşıyan, genel geçer bazı suçlamaları bugüne taşıdı. Bu eleştiri ve zorlama suçlamalar medyada Baykal'ı linç kampanyasına dönüştü.   

Hükümete yakın gazetecilerdense Baykal'ı savunan yazılar yazılmaya devam ediyor. Star yazarı Halime Kökçe Baykal'a YCHP tarafından yapılan saldırıları ilginç yorumlarla değerlendirdi.

Kökçe, "Bir de Zülfi Livaneli'nin söyledikleri var, fırsat bu fırsat deyip o da içindeki Baykal nefretini kusmuş. Baykal için tipik bir Sünni diyor. Kürtleri, Alevileri, ezilenleri sevmez. Bunu çok sefer kendi de söyledi. Basında çıktı diyor. Baykal'ın böyle bir ifadesi olduğunu sanmam, nitekim aradım bulamadım. Doğrudan böyle bir şey söylemeyeceği gibi bu anlama gelecek laflar etmeyecek kadar da tecrübeli bir siyasetçi. Zaten siyasi hayatı boyunca en sert sözleri Kemalizm ve laiklik savunu adına dindar kesime karşı söylemiştir. Ama bugün CHP'nin konumlandığı yeni yer açısından Baykal'ın şeytanlaştırılması önemli, öyle anlaşılıyor. Baykal'a karşı yürütülen kampanyanın da arkasında bu var." diye yazdı.

Kökçe, Baykal'ın en sert sözleri FETÖcülere değil AKP iktidarına söylediğini belirterek, "Baykal zaten tasfiye edilmiş bir isim. Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Baykal'ın kendisinin de çok iyi bildiği gibi FETÖ tarafından tasfiye edilmiş... Bir ahlaksızlıkla itham edilerek ve ahlaksız bir yöntemle hem de... Üstelik CHP ve Baykal, bu işin sorumlularını yani CHP'ye darbe yapan, genel başkanına ahlaksızca kumpas kuranları deşifre etmek yerine korumuşlardı. Benzeri bir operasyona maruz kalan MHP ise sert bir dille bu işlerin arkasında Pensilvanya olduğunu söylemişken Baykal başına gelen olayın akabinde Pensilvanya'ya selam göndermişti. O gün bugündür CHP'deki dönüşüm devam ediyor. İlk kopanlar CHP'nin 'Cemaat'in yörüngesine girdiği eleştirisini dile getirdiler. CHP'nin HDP ile ittifakı ve milli konularda Türkiye aleyhine tutum alması CHP içinde temel bir rahatsızlık olarak devam etti. Nitekim Muharrem İnce'nin ayrılıp parti kurma hikayesi böyle ve Suriye konusunda hükümetin politikalarının yerinde olduğunu ifade etmiş olmasına rağmen CHP'den ayrılmadı. Kılıçdaroğlu ve ekibi de onu ihraç etmeye hiçbir zaman cesaret edemedi. Hala parti içinde Anadolu dindarlığını önemseyen ve Ermenilere soykırım iddiası, HDP ile ittifak, LGBT propagandası gibi konularda yeni CHP'nin tuttuğu yolu benimsemeyen küçük de olsa bir kesim var. Kendilerine Öz CHP'li diyor bunlar. Baykal'a karşı yapılan itibarsızlaştırma ve ihraç kampanyası, CHP'deki bu son yerli damarın da tasfiyesi için ve CHP-HDP ittifakına dikensiz bir ortam oluşturmak için..." diye yazdı.

Akşam gazetesinden Kurtuluş Tayiz'se, "Tekerlekli sandalyedeki Baykal'a neden toplu halde saldırıyorlar?" başlıklı yazısında, "CHP çevreleri ve Ciner medyası bu linç kampanyanın içinde; FETÖ'cü çevreler her zamanki gibi linç furyasının başını çekiyor; HDP medyası da keza operasyonun tam göbeğinde. Neler oluyor, gerçekten? Deniz Baykal ya da kızı parti içinde bir güç değil. Sadece ismi var. Tekerlekli sandalyede, partisinin ısrarıyla üstlendiği Meclis'teki görevinin sona ereceği günü bekliyor. Nedir peki bu gürültü, kıyamet? Hedefin hasta yatağındaki Deniz Baykal olmadığı açık. Asıl hedefleri, 2023'e doğru CHP'de öngörülen dönüşüme potansiyel olarak (karşı duran da demeyelim) ayak direyen CHP'lileri olmalı. Başka bir açıklaması görünmüyor. Demek ki, bu haliyle bile CHP'yi yeterince değişmiş ve Amerikan planlarına hazır görmüyorlar! Varın siz tahmin edin artık CHP'yi nerelere savurmak istediklerini!" diye yazdı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.