Deniz Baykal'dan CHP'lileri şoka sokan Libya açıklaması!

Deniz Baykal'dan CHP'lileri şoka sokan Libya açıklaması!

CHP'de genel başkanlık görevini yürüten Antalya Milletvekili Deniz Baykal'dan Libya ile ilgili partisinin aksine sürpriz bir destek geldi.

Türk askerinin Libya'da bulunmasının önünü açan Libya tezkeresi Meclis'te AK Parti ve MHP oylarıyla kabul edildi.

Oylamaya katılan CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi milletvekilleri hayır oyu verdi.

 

HÜKÜMETE DESTEK VERDİ

 

Bir dönem CHP'de genel başkanlık görevini yürüten şuan Antalya Milletvekili olan Deniz Baykal'dan partisinin aksine sürpriz bir destek geldi.

Baykal, "Libya'yla yapılan askeri anlaşmamız çok önemli, emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

CHP'nin eski lideri Deniz Baykal, Yeniçağ'dan Orhan Uğuroğlu'na konuştu.

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Baykal, partisinin aksine Libya tezkeresi konusunda hükümete destek verdi.

 

Baykal şu ifadeleri kullandı:

 

'Libya, paranın ötesinde Amerika'nın ambargo koyduğu bir ülkeye ambargoyu deldi. Kaddafi müthiş bir yiğitlik yaptı. Buna tanık olmuş biri olarak yıllar sonra NATO'nun Libya'ya operasyon yapmasını ve Türkiye'nin oradaki konumunu izlerken müthiş üzüntü duydum. NATO yukarıdan Libya'yı bombalarken Kaddafi onun bunun ayakları altında kalmış görüntülerini izlerken içim nasıl acıdı anlatamam size. Siyasetin ne kadar acımasız ne kadar vahşi bir şey olduğunu orada bir kez daha anlamış oldum. İnşallah Libya halkı hak ettiği onurlu yaşamı, özgürlüğü yaşar. Libya çok önemli bir ülke, Afrika'nın giriş kapısı. Libya'yla yapılan askeri anlaşmamız çok önemli, emeği geçen herkesi kutluyorum. BM'nin, Libya'daki desteklediğimiz hükümeti meşru görmesi çok önemli.

 

TEZKEREDE NE VAR?


Tezkere hükümete Libya'ya asker gönderme yetkisi veriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Libya'daki görev süresi, bir yıl olarak belirlendi. Libya'ya gönderilecek asker sayısı ve kapsamı Mehmetçiğin hangi bölgede görev yapacağı ise Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.

Tezkerenin kullanım amaçları "Milli çıkarlara yönelik her türlü tehdide karşı önlem almak, Libya'daki gayrimeşru grupların Türkiye'nin menfaatlerine yönelik, saldırılarını bertaraf etmek, Kitlesel göç gibi risklere karşı önlem almak, Libya halkına insani yardımların ulaşmasını sağlamak" şeklinde sıralandı.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.