Denizli Valisi'nden açıklama! Evlere girmeyin

Denizli Valisi'nden açıklama! Evlere girmeyin

Denizli'de meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremin ardından Denizli Valisi Hasan Karahan 'Evlere girmeyin' çağrısı yaptı.

Denizli'de saat 14.25'te merkez üssü Bozkurt ilçesi olan 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Bundan 6 dakika öncesinde ise 4,2 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan yaptığı açıklamada can kaybı ve yaralanmanın söz konusu olmadığını belirtti.

AFAD Denizli İl Müdürü Ali Etiz, Bozkurt ilçesinde meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre, can kaybının olmadığını, binalardan önemli bir yıkılma haberinin de kendilerine ulaşmadığını söyledi. Gelen bilgilere göre Çardak ilçesinde 5 kişi hafif yaralandı.

deprem-siyasetcafe7.jpg

VALİ: CAN KAYBI BİLGİSİ GELMEDİ

Denizli Valisi Hasan Karahan, Bozkurt merkezli depreme ilişkin hasar tespit çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Karahan, 6 büyüklüğündeki depremin Bozkurt ve Baklan ilçelerinde yoğun olarak hissedildiğini belirtti.

Deprem sonrasında başta AFAD olmak üzere sağlık ekipleri, UMKE ve diğer birimlerin bölgeye intikal ettirildiğini vurgulayan Karahan, "Bazı evlerde hasar olduğu belirtiliyor. Hasar tespit çalışmalarına başlandı. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi gelmedi. Sağlık ekiplerimiz de bölgede. Bilgi geldikçe kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

deprem-siyasetcafe-001.jpg

'EVLERE GİRMEYİN'

Denizli Valisi Hasan Karahan:Bazı evlerde hasar olduğunu biliyoruz. Vatandaşlarımız binaları terk ettiler. Biz de evlere girin çağrısı yapmıyoruz bu gece çünkü artçılar olabilir.

Şu ana kadar bir can kaybı yok. Hasarları tespit edecek tedbirler alıyoruz. Artçıların uzun süreli olmamasını temenni ediyoruz.

Vatandaşlarımızı sakin olmaya davet ediyoruz. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Yıkım olduğuna dair bilgiler var. Kerpiç evler ve ahırlarda yıkımlar var. Betonarme evlerde ufak tefek çatlaklar haricinde bir bilgi bulunmuyor.

Enkaz altında kalan yaralı bilgisi henüz gelmedi. Resmi kurumları boşalttık. Bütün hizmetleri binaların bahçesinde sürdürüyoruz.

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.