Denizli'de 5.5 şiddetinde deprem

Denizli'de 5.5 şiddetinde deprem

Denizli merkezli, İzmir ve Antalya'da da hissedilen bir deprem meydana geldi.

Denizli merkezli, İzmir ve Antalya'da da hissedilen bir deprem meydana geldi.

AFAD'ın verilerine göre merkez üssü Denizli olan depremin büyüklüğü 5.5 olarak kaydedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Denizli'de saat 09.34'te merkez üssü Acıpayam olan 5.5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu açıkladı.

Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin şiddetinin 5.6 olduğunu bildirdi.

Deprem Denizli’nin yanı sıra İzmir ve Antalya'da da hissedildi.

DEPREM SONRASI 4.5 VE 4.8 ARTÇI SARSINTILAR OLDU

Denizli merkezli deprem çevre illerde de hissedildi. Depremin hemen ardından 4.5 ve 4.8 büyüklüğünde artçı sarsıntılar gerçekleşti.

DAYANIKSIZ BİNALARDA HASAR YAPABİLECEK BİR DEPREM

Kocaeli Üniversitesi öğretim üyesi Şerif Barış, Denizli’de korkutan depremle ilgili şu açıklamayı yaptı:
''5,5 kuvvetli bir deprem. Derinliği tahminen 10-12 km civarında verilmiş. Bu dayanıksız binalarda hasar yapabilecek bir depremdir. Bunun arkasından gelebilecek deprem için net bir şey konuşmak mümkün değil. Ancak evlerinde çatlak ve hasar varsa insanların o evlere girmemesi tavsiyesinde bulunuyorum. Bu istenmeyen bir olay ama artık Türkiye’nin bunları aşması lazım. Bizim bu depremlere alışık olmamız ve her zaman hazır olmamız gerekiyor.”

BİNALARDA ÇATLAMALAR VAR

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, depremle ilgili şu açıklamayı yaptı;
''Binalarda çatlamalar var ama can kaybı yok. Deprem, gece sabaha karşı saat 4 civarında bir kere oldu. Şimdi ise tekrar biraz önce 15 dakika önce, ben de hastanedeydim. Oradan kendi aracımla ayrılırken baktım ki ortalık sallanıyor. İşte o sırada esas büyük deprem oldu.”

Bütün vatandaşlarımız şu anda dışarıda. Bizim en çok korktuğumuz çatılardan düşen malzemelerin insanların üzerine düşmesini önlemek amacıyla şu anda ekiplerimiz binaların diplerini boşaltmak için çalışıyorlar.

CAN KAYBIMIZ YOK

Yeşildere’ye yakın Ucarı köyümüz var. Orada muhtarımız aradı. Can kaybımız yok, gidip bakacağız birazdan. Binaların çatı katlarında çatlama olduğu, bacalarının sarsıntıyla düştüğünü söyledi. Biz o yüzden korkuyoruz. Allah korusun daha büyük depremler yaşamayalım inşallah. Biz özellikle çatıdan düşecek baca ve kiremit parçalarının vatandaşlarımızı yaralamasından korkuyoruz.''

DENİZLİ VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Denizli Valisi Hasan Karahan, Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğünde depremde ilk belirlemelere göre can ya da mal kaybının oluşmadığını belirtti.

AA muhabirine açıklama yapan Karahan, Acıpayam ilçesinde saat 09.34'te meydana gelen deprem sonrası AFAD ekiplerinin çalışma başlattığını açıkladı.

Karahan, "Gelen ilk bilgilere göre can ya da mal kaybı yok. Depremin merkez üssüne yakın konumdaki Yeşildere köyünde bir iki binanın duvarında çatlak oluştu. Ancak araştırma devam ediyor. Şimdilik önemli bir şey yok. Çok şükür." dedi.

DENİZLİ VALİ VEKİLİ: UZUN SÜRDÜ, İKİ ARTÇI OLDU

Denizli Vali Vekili Turan Atlamaz, deprem ile ilgili son durumu anlattı: ''Şu ana kadar kent merkezinde herhangi bir şey olmadığını öğrenmiş bulunuyoruz. Kırsalda da bağlantılarımız ve araştırmalarımız devam ediyor. Ciddi bir sonuç bildirilmedi. Olacağına da ihtimal vermiyoruz. Sarsıntıyı bizzat yaşadık. Evet uzun sürdü, sonradan iki artçı oldu. Halk panik halinde caddelere çıkmış durumda. Şu anda somut bir şey bize intikal etmedi. Ancak kırsalda bildiğiniz gibi metruk eski bir hayli ev oluyor. Can kaybı ve yaralı konusunda bir bilgi gelmedi.
Geçmişte Denizlimiz deprem yaşamış bir bölgemiz. Ara ara böyle sarsıntılar olması, bilim insanlarımızın bildirdiğine göre; muhtemel şiddetli depremle ilgili enerji bölünmesi olduğunu söylüyorlar.”

OKULLAR TATİL EDİLDİ 

Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer de ilçede okulların tatil edildiğini açıkladı. 

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.