Denizli’deki depremde 22 kişi yaralandı, 7 bina yıkıldı

Denizli’deki depremde 22 kişi yaralandı, 7 bina yıkıldı

Bakan Murat Kurum, Denizli’de meydana gelen deprem sonucu ilk belirlemelere göre 22 vatandaşın yaralandığını, 7 binanın yıkıldığını ve 139 binanın ağır hasar gördüğünü açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nde meydana gelen depremde, 22 vatandaşımızın yaralandığını, 7 binanın yıkıldığını ve 139 binanın ise ağır hasar gördüğünü duyurdu.

DENİZLİ'DEKİ DEPREMDE 22 KİŞİ YARALANDI

Bugün Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nde 5.5 şiddetinde deprem meydana geldi. Bakan Kurum’un olayla ilgili yaptığı açıklamaya göre, 22 kişi yaralandı, 7 bina da yıkıldı. Ayrıca, 139 bina ağır hasar gördü.

acipayam-deprem-1.jpeg

139 BİNA AĞIR HASARLI

Bakan Kurum, Denizli’de meydana gelen depremin, bu ülkedeki deprem gerçeğini yeniden hatırlattığını belirtirken, depremde ağır hasar gören bina sayısının 139 olduğunu söyledi. Bakan Kurum, hafif hasarlı 132 binanın olduğunu, 7 binanın ise yıkıldığını açıkladı. Çalışmalara devam edildiğini söyleyen Bakan Kurum, 22 kişinin de yaralandığını duyurdu.

acipayam-deprem-2.jpeg

180 ARTÇI SARSINTI

Merkez üssü Denizli’nin Acıpayam İlçesi olan 5.5 şiddetindeki depremin ardından bölgede 180 artçı sarsıntı kaydedildi.

acipayam-deprem-3.jpeg

AFAD’ın internet sitesinden yayınlanan verilere göre, 09:34’te meydana gelen 5.5 şiddetindeki depremin ardından büyük bölümü Acıpayam İlçesi’nde olmak üzere Serinhisar, Tavas, Çal, Bozkurt, Honaz merkez üslü olmak üzere büyüklüğü 1,1 ve 4,8 arasında değişen 180 sarsıntı meydana geldi.

acipayam-deprem-4.png

İlgili haberler...

canli-yayinda-korku-dolu-anlar-denizlideki-depreme-boyle-yakalandilar.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.