Deprem bölgesinde krediyle ev alanlar ödeme yapacak mı?

Deprem bölgesinde krediyle ev alanlar ödeme yapacak mı?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası 10 ilde banka kredisiyle ev alanların durumunun ne olacağı sorusu gündeme geldi. Uzmanlar önemli açıklamalarda bulundu. Buna göre, sigortalı olduğu için bu kişilerin kredi ödemelerine gerek kalmayacak.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen depremden 4 milyonu aşkın yapı etkilendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 41 bin 791 bina için ‘yıkık, acil yıkılacak ya da ağır hasarlı’ tespiti yaptı.

Deprem öncesi çektikleri konut kredisiyle aldıkları evleri hasar görenler, kredi ödemesinde sürecin nasıl işleyeceğini araştırmaya başladı.

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Milliyet’e yaptığı açıklamada, bu durumdaki kişilerin kredi çektikleri evlerinin zaten DASK ve konut sigortası kapsamında olduğuna dikkat çekerek, “Kredi ödemelerini yapmalarına gerek kalmayacak.  Ayrıca oluşan mağduriyet çerçevesinde hem DASK hem eşya bedellerini sigorta sisteminden alabiliyor olacaklar. Onlar için herhangi bir kayıp söz konusu olmayacak en azından maddi anlamda onları rahatlatacak bir durum var” dedi.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.