Deprem çantası hazırlamak kaç liraya mal oluyor? Kalem kalem deprem çantası maliyeti

Deprem çantası hazırlamak kaç liraya mal oluyor? Kalem kalem deprem çantası maliyeti

İşte madde madde bir deprem çantası en uygun kaç liraya mal oluyor, kalem kalem deprem çantası maliyeti;

Maalesef ki ülkemiz tehlikeli deprem fay hatlarının üzerinde, depremlerle yaşamaya neredeyse alışmış durumdayız. 1999 Gölcük depreminden bu yana vatandaş olarak da birçoğumuz bilinçlenmiş durumda depreme hazırlık konusunda. Son yaşanan 6.8 şiddetindeki depremdeki kurtarma çalışmalarını izlerken televizyonlarda çok önemli bir detay gözlerden kaçmadı. Yıkılan bir binanın altından kurtarılan bir aile önceden hazırlamış oldukları deprem çantasının sayesinde hayata tutunabilmiş ve hayatta kalmıştı. Artık ülkece hepimiz deprem çantasında neler olmalı ve neden bu kadar önemli deprem çantası biliyoruz, peki ama bir deprem çantasını hazırlamak kaç liraya mal oluyor?

Elazığ depremi sonrası birçok fırsatçı özellikle deprem çantası olarak kullanabilecek olan çanta ve diğer malzemelerin fiyatlarını arttırsa da Siyasetcafe.com olarak sizler için en uygun maliyetle bir deprem çantası kaç liraya mal olur araştırıp derledik.

İşte madde madde bir deprem çantası en uygun kaç liraya mal oluyor;

İç çamaşırı:

Deprem çantasına giyecek olarak iç çamaşırı, çorap, yağmurluk ve iklime uygun giysilerin konulması çok önemli. Fiyatları ise şöyle;

İç çamaşırı 20 TL, çorap 20 TL, yağmurluk 40 TL.

Hijyen malzemeleri:

Sabun 5 TL, diş fırçası ve macunu 25 TL, ıslak mendil 5 TL, tuvalet kağıdı 30 TL, ilk yardım çantası 25-30 TL, uyku tulumu 120 TL veya battaniye 25 TL, çakı 30 TL, düdük 10 TL, küçük makas 20 TL, kağıt 5 TL, kalem 5 TL, pilli radyo 50 TL, el feneri 10 TL ve yedek piller 20 TL.”

Sırt çantası:

Sırt çantası olabilecek nitelikte orta kalite bir sırt çantası veya spor çantası 20-80 TL. aralığında.

Bu bilgiler ışığında bir deprem çantası 485-550 liraya mal olmakta minimum. Bu malzemeleri tek tek kendiniz alıp deprem çantanızı kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi bazı firmaların tüm malzemeleri kendisinin hazırladığı ve satışa sunduğu hazır deprem çantaları da mevcut bunların fiyatları ise 139 – 1.000 TL. aralığında.

Deprem ve deprem çantası hazırlama vatandaşlara özellikle ev kadınlarına bir kazanç kapısı daha açtı, bazı firmalar evlere deprem çantası hazırlama işi vererek ayrı bir sektör daha oluşturdu.

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.