Deprem sonrası provokatif yayın yapan Enver Aysever ve Merdan Yanardağ'a soruşturma!

Deprem sonrası provokatif yayın yapan Enver Aysever ve Merdan Yanardağ'a soruşturma!

Deprem sonrası yaptıkları yayınlarda sarf ettikleri sözler nedeniyle gazeteci Enver Aysever ve Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yaşanan deprem afetiyle ilgili olarak bir televizyon programında Merdan Yanardağ ve sosyal medyada yayınlanan videosunda Enver Aysever'in sarf ettiği sözler nedeniyle TCK'nin 216'ncı maddesi kapsamında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan dolayı resen soruşturma başlatıldığını duyuruldu.

 

ENVER AYSEVER NE DEMİŞTİ?

 

Gazeteci Enver Aysever, Prof. Dr. Ahmet Ercan ile birlikte yaptığı deprem yayınında depremden iktidarı sorumlu tutmuş, ''Depremin ortak noktası Siyasal İslam'' diyerek deprem üzerinden siyaset yapmıştılar.

Ercan, ''Depremde en çok yıkıma şahit olan ülkeleri sana sayacağım. Sende bana bu ülkelerin ortak özelliklerini söyleceksin.'' dedi ve ülkelerin isimlerini saydı. Ercan'ın saydığı ülkeler arasında Endonezya, Bangladeş, Hindistan'ın kuzeyi, Afganistan, Pakistan, İran ve Türkiye vardı. Enver Aysever ise bu ülkelerin ortak özelliklerinin ''Siyasal İslam'' olduğunu söyledi.

 

MERDAN YANARDAĞ NE DEMİŞTİ?

 

CHP'nin fonladığı TELE1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ da depremde kurtarma çalışmaları sırasında "Allahu Ekber" diye slogan atılmasına tepki göstermişti.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.