Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş'tan akıl karıştıran ters köşe! Beklenen büyük İstanbul depremi aslında beklenmiyor mu?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş'tan akıl karıştıran ters köşe! Beklenen büyük İstanbul depremi aslında beklenmiyor mu?

Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü mezunu emekli profesör Prof. Dr. Osman Bektaş, beklenen büyük İstanbul depremine ilişkin vatandaşlara şaşıracakları bir açıklama yaptı.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 İlde büyük yıkıma ve can kaybına neden olan depreminin ardından Türkiye'de deprem hareketliliği görülüyor.

Her gün bir İlden deprem haberi geliyor.

Yıkıcı bir etkiye neden olmasa da bu depremler vatandaşlar üzerinde panik yaratıyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü mezunu emekli profesör Prof. Dr. Osman Bektaş ise paniğe kapılan vatandaşlara şaşıracakları bir açıklama yaptı.

 

dv-009.jpg

 

Bektaş, sosyal medya hesabı X'den yaptığı açıklamada beklenen büyük İstanbul depremi için söylenen 'Zaman doldu' ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Deprem uzmanlarının söylediklerinin tam aksine bir söylemde bulunan Bektaş, '509-1766 İstanbul depremleri aynı fay segmenti üzerinde gelişmediğinden 250 yıllık bir periyotda beklenen depremin oluşum zamanı olarak kullanılamaz.' dedi.

 

Prof. Dr. Osman Bektaş'ın açıklaması şöyle:

 

fffffffffffffffffff.JPG


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.