Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıkladı! İşte İstanbul'un en sağlam yerleri

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıkladı! İşte İstanbul'un en sağlam yerleri

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından gözler olası İstanbul depremine çevrildi.

İstanbul'da meydana gelebilecek depremde yüksek risk taşıyan ilçeler belli oldu. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, olası İstanbul depreminden en çok etkilenecek ilçeleri sıraladı.

A Haber'e konuk olan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise "Öncelikle şu ilçe yıkılacaktır, bu ilçe sağlamdır." gibi tespitlerin çok tehlikeli olduğunu belirterek, "Sağlam evler yapılarak dirençli kentler yaratabiliriz" dedi.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, olası İstanbul depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. "Öncelikle şu ilçe yıkılacaktır, bu ilçe sağlamdır" gibi tespitlerin çok tehlikeli olduğunu belirterek, "Sağlam evler yapılarak dirençli kentler yaratabiliriz" dedi.

 

Ersoy, şu ifadeleri kullandı:

 

"Mesela Kadıköy'ü hiç etkilenmeyecektir demek çok yanlış bir şey. Kadıköy'de bir Kurbağalı dere var ki çevresindeki binalar kötü zemin üzerine inşa edilmiştir. Bunlar etkilenebilir. Maltepe'nin yarısı kötü zemin olarak kabul edebileceğimiz sahile yakın olan kesim.

Ama Maltepe'nin hepsini riskli göstermek yanlış E-5'in üstü çok çok sağlam yer. Daha doğrusu, Avrupa Yakası'nın da Haliç'ten öte şu kısımlar hatta buradan Başakşehir'e kadar olan kısımlar Türkiye'nin en sağlam kayaları.

Bakın İstanbul'un demiyorum. Türkiye'nin en sağlam kayaları. Anadolu Yakası'nda üstte çürümüş bir zemin var. Bu zemini dikkat almazsanız, kaya üzerinde bina yapmıyorsunuz. Çürük zemin üzerinde yapıyorsunuz. Yani detaylar var. O bakımdan bu tür haritalar görsel olarak biraz faydalı ama detayda boğulduğunuz zaman çünkü vatandaşı şöyle etkiliyor.

Kadıköy'den taşınmam gerekiyor ya da bilmem nereye gitmem gibi… Bizim taşınacağımız bir yer yok. Ülkemiz güzel. Sorun şu ki; sağlam evler yapılmalı, dirençli kentler yaratabiliriz."

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.