Deprem Yönetmeliği yenileniyor

Deprem Yönetmeliği yenileniyor

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Türkiye bina deprem yönetmeliğinin yenileneceğini belirterek, “Yakın bir zamanda bunu da Bakanlar Kuruluna sunarak, kamuoyumuza da ifade edeceğiz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Türkiye bina deprem yönetmeliğinin yenileneceğini belirterek, “Yakın bir zamanda bunu da Bakanlar Kuruluna sunarak, kamuoyumuza da ifade edeceğiz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD) düzenlenen, “Deprem Danışma Kurulu 2017 Yılı 3. Toplantısı”na başkanlık yaptı. AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'nun da katıldığı toplantının açılışında konuşan Akdağ, kurulun gündeminde üç başlığın bulunduğunu belirterek, bunlardan ilkinin, “Türkiye deprem tehlike haritası” olduğunu, bu konuda değerlendirmeler yapılacağını ve kurul üyelerinin önerilerinin görüşüleceğini aktardı.

-“YAZILIM İYİ HAZIRLANDI”-

Bu konudaki çalışmaların daha önce başladığını bildiren Akdağ, bu çalışmayla deprem haritalarının, halk arasında daha çok birinci derece, ikinci derece, üçüncü derece deprem bölgesi olarak tarif edilen özelliklere ait haritaların, çok daha detaylandırıldığını kaydetti.

Akdağ, “Riski ve riskin büyüklüğünü belirlemek açısından önemi var. Pratikte mühendislerimizin bina yaparken kullanabilecekleri mükemmel bir araç oluşturmuş oluyoruz. İyi hazırlanmış bir yazılımı da var. Böylece herhangi bir bölgede bina yapılacağı zaman bu binayla ilgili mühendislik ihtiyaçları, mühendislik hesaplama ihtiyaçları hususunda çok önemli bir araç oluşturmuş oluyoruz. Neredeyse pafta seviyesinde bir araç haline geliyor bu” diye konuştu.

-“YAKINDA DUYURACAĞIZ”-

Türkiye bina deprem yönetmeliğinin de bir diğer başlık olarak ele alınacağını aktaran Akdağ, “Bu da uzunca bir zamandır çalışılan bir konu. Deprem yönetmeliğini yenilemiş oluyoruz. Yakın bir zamanda bunu da Bakanlar Kurulu'na sunarak, kamuoyumuza da ifade edeceğiz” dedi.

Akdağ, kurulun üçüncü gündem maddesini ise, “Türkiye genelinde örneklem alınarak riskli yapı analizi çalışmaları”nın oluşturacağını kaydetti. Akdağ, hangi binalar daha riskli, depremsellik riskini azaltma çalışmasının nerelerde yoğunlaştırılacağı gibi konuların da bu kapsamda tartışılacağını belirterek, AFAD'ın ülke genelinde bu doğrultuda bir araştırma yapacağını vurguladı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.