Depremde bilanço ağırlaşıyor! Erdoğan son durumu açıkladı: 912 vatandaşımız hayatını kaybetti

Depremde bilanço ağırlaşıyor! Erdoğan son durumu açıkladı: 912 vatandaşımız hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin çalışmaları koordine etmek üzere gittiği AFAD Başkanlığı'nda son durumu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin çalışmaları koordine etmek üzere AFAD Başkanlığı'nda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AFAD Koordinasyon Merkezi'ndeki değerlendirmelerin ardından açıklama yaptı.

 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları: 

 

"Deprem merkezine yakın illerde de küçük hasarlar meydana geldi. 10 vali daha görevlendirildi. AFAD ve Kızılay gibi kurumlarımız ekiplerini bölgeye göndermiştir. Afet çalışmaları konusunda altyapısı ve eğitimi olan kurumlarımız göreve çağrılmıştır.

Önceliğimizi arama kurtarma çalışmalarımıza verdik. 9 bin personel arama kurtarma çalışması yürütmekte. Dışarıdan katılanlarla bu syaı sürekli artmaktadır. Yıkılan binaların altında kalan vatandaşlarımızın tespiti ve kurtarma çalışmaları sürmektedir.

Depremin yaşandığı andan itibaren çalışmaları yakın takibe aldık.

 

"912 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ, 5 BİN 385 VATANDAŞIMIZ YARALANDI"

 

912 vatandaşımız hayatını kaybetmiş. Temennimiz en az can kaybıyla bu felaketi atlatmış olmaktadır. 5 bin 385 vatandaşımız yaralandı. 2 bin 470 kişi kurtarıldı.

Uluslararası yardımlar için ülkemizle temaslar kurulmaya başlanmıştır. NATO ve AB yanında 45 ülkenin yardım teklifleri tarafımıza ulaşmıştır. Bu büyük felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde bu felaket günlerini de atlatacağız. Gün birlik olma günüdür."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.