Depremde çadır satan Kerem Kınık, Kızılay'ın 'İyilik ve merhamet elçisi' oldu

Depremde çadır satan Kerem Kınık, Kızılay'ın 'İyilik ve merhamet elçisi' oldu

6 Şubat felaketinde afetzedelere ulaştırılması gereken çadırları sattığı gerekçesiyle gündem olan ardından Kızılay Başkanlığı'ndan istifa eden Kerem Kınık'a, Kızılay yönetimi tarafından 'İyilik ve Merhamet Elçisi' ünvanı verildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan felaketin boyutu kadar felakete eşlik eden yetersiz kurtarma ve destek çalışmaları da gündem olmuştu. Felakette sıklıkla adını duyuran Kızılay da 'çadır' skandalıyla çok konuşulmuştu. Depremzedelere ulaştırılması gereken çadırların satıldığının ortaya çıkmasıyla Kızılay Başkanı Kerem Kınık eleştiri oklarının hedefine oturmuştu.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Kızılay Yönetim Kurulu toplantısında, 12 Mayıs tarihinde istifa etmek zorunda kalan Kerem Kınık ile ilgili bir teklif görüşüldü.

Toplantıda, “Gönüllülük esasına göre çalışmak üzere, Kerem Kınık’a ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ sıfatı verilerek yürüteceği ulusal ve uluslararası faaliyetler kapsamında oluşacak tüm masrafların ilgili yapı bütçelerinden karşılanmasına” maddesi kabul edildi.


REKLAMI KIZILAY YAPACAK


Ayrıca “İyilik ve Merhamet Elçisi sıfatının kazandırılması akabinde gerekli iletişim ve tanıtım çalışmalarının Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü’nce yapılmasına” karar verildi.

Yani bu kararlar ile Kerem Kınık ulusal ve uluslararası toplantılarda Kızılay’ı ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ sıfatı ile temsil edecek. Hatta iletişim ve tanıtım çalışmaları da yine Kızılay personeli tarafından yapılıp Kızılay bütçesinden karşılanacak.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.