'Depremde yıkılan Galeria Sitesi'nden kaçak Suriyeli seçmen çıktı' iddiası Meclis'e taşınıyor

'Depremde yıkılan Galeria Sitesi'nden kaçak Suriyeli seçmen çıktı' iddiası Meclis'e taşınıyor

Diyarbakır'da depremin yıktığı simge yapılardan Galeria Sitesi'nde eşyalarını almak için başvuran depremzedelere verilen resmi belgelerde iş yeri olarak kullandıkları meskenlere Suriyeli mültecilerin kaydedildiğini ortaya çıktı.

14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimi için seçim takvimi yayımlandı, seçmen kütükleri ve sandık güvenliği tartışması yeniden alevlendi. Maraş depremlerinde bir bloğu çöken ve 89 kişinin hayatını kaybettiği Diyarbakır'daki Galeria Sitesi'nden bir de 'seçmen skandalı' çıktı.

Galeria'daki eşyalarını tahliye etmek için resmi belge alan vatandaşlar, mesken olarak kayıtlı olan ancak iş yeri olarak kullandıkları dairelerde çok sayıda Suriyeli mültecinin kayıtlı olduğunu öğrendi.

20 yıldır büro olarak kullanılan bir adreste yedi Suriyelinin kayıtlı olduğu ortaya çıkarken, avukat Sertan Yentürk de altı yıl önce satın aldığı ve büro olarak kullandığı meskende iki Suriyeli’nin kayıtlı olduğunu tespit etti.

Medyascope'dan Ferit Aslan'ın haberine göre; Yentürk “Nüfus Müdürlüğü’ne gittik, ‘silemeyiz’ diyorlar, sıkıntı çıkarıyorlar. Bir arkadaşımın evinde ise 11 Suriyeli çıktı. İnsanların nüfustan sadece evlerini değil, varsa işyeri olarak kullanılan meskenlerini de kontrol ettirmeleri gerekir” diye konuştu.

 

UFACIK BİR AYRINTIYI İHMAL ETMEMELİ

 

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, bütün muhalefet partilerine çağrı yaparak, konutlar ve mesken statüsündeki işyerlerinin kontrol edilmesini istedi. İpekyüz “Kritik bir süreçteyiz. Hiç kimse ufacık bir ayrıntıyı ihmal etmemelidir. Günlerdir herkese, ‘evinizdeki adreslere bakın’ deniliyor. Şu anda boş evler, mesken konumunda olup işyerleri olarak kullanılan yerlere bakmak gerekiyor” dedi. İpekyüz, konuyu Meclis gündemine taşıyacaklarını da söyledi.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.