Depremzedelerden Oğuzhan Uğur'a dava

Depremzedelerden Oğuzhan Uğur'a dava

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra deprem bölgelerine akın eden sosyal medya soytarılarının yalan haberleri, deprem altındaki vatandaşların kurtarılma çalışmalarını sekteye uğrattı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem 10 ilde büyük yıkıma yol açtı. Depremin en çok etkilediği illerden biri de Hatay oldu. Arama kurtarma ekiplerin Hatay’ın Antakya ilçesinde çalışmalarını sürdürürken ilginç bir olay yaşandı.

Bir anda yayılan “Baraj patladı” iddiası sonrası arama kurtarma ekipleri dahil, herkes kaçışmaya başladı. Ekipler işini bırakırken, ortalık karıştı.

Çok geçmeden olayın aslı ortaya çıktı. Antakya’da baraj olmadığını belirten polis ekiplerinin “Asılsız ihbar. Lütfen işinizin başına dönün” anonsuyla panik havası dağıldı.

 

DEPREMZEDELER DAVA AÇTI

 

“Hatay’da baraj patladı” yalanını sosyal medyada ilk servis eden kişinin ise  Babala Tv adlı hesabı yöneten sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur olduğu anlaşıldı.

Geçtiğimiz günlerde hakkında açılan soruşturma kapsamında ifade veren Oğuzhan Uğur’a depremzedeler peş peşe dava açıyor. Deprem bölgesinde yaptığı yalan haberlerle ölüme sebebiyet veren Uğur’un hak ettiği cezayı alması için Hataylı depremzedeler şikayet dilekçelerini savcılığa sundu.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.