Depremzedelere 30 bin ton kömür dağıtılacak

Depremzedelere 30 bin ton kömür dağıtılacak

Elazığ ve Malatya'daki depremzedelere Türkiye Kömür İşletmelerince Soma ve Tunçbilek'ten sağlanan 30 bin ton kömür dağıtılacak.

Elazığ Sivrice'deki 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası 40 kişi hayatı kaybetti.

AFAD koordinasyonunda 21 farklı kamu kurumu, sivil kurum ve kuruluştan 3 bin 829 personel, 22 arama kurtarma köpeği, 568 kara aracı ve 5 hava aracıyla enkaz altındaki kişiler için arama kurtarma operasyonları düzenleniyor.

 

87 KİŞİ YARALANDI

 

Şimdiye kadar 45 kişi enkazdan sağ kurtarıldı. Deprem sonrası hastanelere başvuran 1607 vatandaştan 1523'ü taburcu edildi. 84 yaralının ise tedavisi devam ediyor. Yoğun bakımdaki 18 yaralının da hayati tehlikesi olmadığı bildirildi.

 

36 BİNA "ACİL" YIKILACAK

 

AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre; 4 bin 843 binadaki hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Bu binalardan 205’inin yıkıldığı, 1434’ünün ağır hasar aldığı, 150’sinin orta ve 1447’sinin az hasarlı olduğu belirlendi. Acil olarak yıkılması gerken 36 bina bulunuyor. 

 

YARDIM PARALARI 45 MİLYON LİRAYI GEÇTİ

 

AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre; başlatılan yardım kampanyasında toplanan para 45 milyon 460 bin 146 liraya ulaştı.

Vatandaşlar, tüm GSM operatörlerinden DEPREM yazıp 1866'ya SMS göndererek afetzedeler için 10 TL bağışta bulunabiliyor. Ayrıca Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankası’nın hesap numaralarına istenilen tutarda yardım yapılabiliyor.

 

30 BİN TON KÖMÜR DAĞITILACAK

 

Türkiye Kömür İşletmelerince Soma ve Tunçbilek'ten sağlanan 30 bin ton kömür, AFAD koordinasyonunda Elazığ ve Malatya'daki depremzedelere dağıtılacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Cezayir’den verdiği talimat ile Türkiye Kömür İşletmelerince Soma ve Tunçbilek’ten sağlanan 30 bin ton kömür karayolu ve TCDD Genel Müdürlüğü vasıtasıyla İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı koordinasyonunda Elazığ ve Malatya’daki afetzedelere dağıtılmak üzere gönderiliyor.

 

siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.