Der Spiegel'den müthiş iddia: Erdoğan takas istedi!

Der Spiegel'den müthiş iddia: Erdoğan takas istedi!

Alman Ders Spiegel dergisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili müthiş bir iddia ortaya attı.

Alman Der Spiegel dergisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ankara’nın Almanya’dan istediği kişiler ile Türkiye’de tutuklu bulunan Alman vatandaşları arasında bir takas yapılmasını teklif ettiğini yazdı.

takas.jpg

ERDOĞAN TAKAS İSTEDİ

Der Spiegel dergisi’nin paylaştığı bilgilere göre, Erdoğan 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin sorumluları arasında olduğu öne sürülen ve Almanya'da bulunan Türk subayların iadesini istedi; bu kişilerin yerine ise tutuklu Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel ve diğer tutuklu Alman vatandaşlarının serbest bırakılmasını teklif etti.

takas1.jpg

ALMANYA REDDETTİ

Dergiye göre bu takas teklifi Almanya’nın 24 Eylül genel seçimlerinden bir hafta sonra, Başbakan Angela Merkel yerine İstanbul’a giden eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'e yapıldı. Der Spiegel, Schröder'in bu teklifi kesinlike kabul edilmez bir takas olarak nitelendirip reddetiğini bildiriyor.

FETÖ’CÜ SUBAYLAR

Türkiye-Almanya arasında gerilimi artıran konulardan biri olan Almanya'ya sığınan FETÖ’cü Türk subayları, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Almanya’ya kaçarak iltica başvurusunda bulunmuştu. Türk hükümeti bu FETÖ’cü generallerin iadesini talep ederken, Alman yasalarının böyle bir takası mümkün kılmadığı biliniyor.

GİZLİ MÜZAKERELERİ PAYLAŞTI

Öte yandan, Der Spiegel Büyükada davasında yargılanan Alman vatandaşı Peter Steudtner'in serbest bırakılması için devam eden gizli müzakereleri de paylaştı.

takas2.jpg

“DEVLET ÇIKARLARI NEDENİYLE”

Haberde Büyükada davasında tutuklu yargılanırken serbest bırakılan Alman vatandaşı Peter Steudtner'in serbest bırakılması için gizli yürütülen müzakerelere değinildi.

Alman hükümetinin görüşmelerin içeriğini açıklamayı reddettiği belirtilen haberde, Sol Parti Milletvekili Stefan Liebich'in önergesine cevaben "devlet çıkarı nedeniyle” müzakerelere ilişkin bilgi verilemeyeceğine işaret edildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.