Derin Deniz Keskin siyasetcafe'de

Derin Deniz Keskin siyasetcafe'de

HERKES SEVDİĞİ İŞİ YAPMALI

Hayatta mutlu olmanın kuralı sevdiğin işi yapmak yada yaptığın işi sevmektir, günümüzün ekonomik ve sosyal düzeni gereği her ne kadar para için kısacası daha iyi bir yaşam elde edebilmek için gerek ülkemizde gerekse dünyada milyarlarca insan içinden gelen sesi bastırıp hiç hoşlanmadığı işleri meslek edinmek zorunda kalıyor. Oysaki bu hayat bize sadece bir defa yaşama şansı tanıyor, işte bunu düşündüğüm gün kendi adıma geçte olsa bazı kararlar alma ve bu kararlara bağlı değişiklikler yapma gereği hissettim. Şuan 38 yıllık tecrübeyle konuşuyorum keşke şu anki aklıma 17-18 yaşlarında sahip olabilseydim. Neden diye soracak olursanız hayatta en çok zevk aldığım oyunculuk eğitimini 35 yaşında değil de 18 yaşında alırdım. Ama hiçbir şey için geç değil, bu saatten sonra geç artık hiçbir şey olmaz diye düşünüp pişman olacağıma sadece geç kaldığım için üzülürüm . Ama geçte olsa mutlu olduğum işi yapabilme şansı yakaladığım için Allaha şükrediyorum hiçbirimiz annemizin karnından bir Sadri Alışık bir Münir Özkul bir Robert De Niro olarak doğmuyoruz, hayatta her zaman söyle bir felsefe vardır, her insanın doğuştan var olan belki zamanla geliştirdiği belki de ömrü hayatı boyunca fark etmediği bir yeteneği vardır. Kiminin sesi çok güzeldir kimi muhteşem resim yapar kimi el becerilerinde maharetlidir kimileri duygularını kaleme kağıda dökmekte ustadır. O yüzden içinizdeki cevheri keşfetmekten hayallerinizin peşinde koşmaktan korkmayın. Ve asla önünüze çıkan ve çıkarılan engellere mağlup olmayın. Sizi bu yoldan döndürmek isteyen, başaramayacağınızı söyleyen, yeteneğinizin olmadığını düşünen herkese inat bu hayallerinize daha sıkı sıkı sarılın . Öldüğünde beş kuruş parası dahi olmayan onlarca sanatçının ismi hala herkes tarafından zikredilmekteyken milyarlar sahibi olmuş ama hayata sadece para kazanmak için bağlanmış binlerce şahıs belki de torunları tarafından bile hatırlanmıyor.

Bunları yazarken siyah beyaz bir Türk filmi izliyorum. Maalesef neredeyse tamamına yakını şuan bizlerle değil . Ama benim suratıma gene de oyunculuklarıyla gülümseme kondurmayı başarabiliyorlar, hem yaşarken hem de vefat ettikten sonra.

Ben yıllarca bir anlamda ticaret ile uğraştım üç onluğu devirmemden kısa bir süre sonra yakın bir arkadaşımın verdiği cesaret tüm hayatımın değişmesine sebep oldu. Şimdi belki milyonlar kazanmıyorum ama yaptığım işten sonuna kadar keyif alıyorum ve her ne kadar çalışırsam çalışayım zerre yorgunluk hissetmiyor ve işimi zevkle yapıyorum. Kim bilir belki yarın hayal edemeyeceğimden daha çok paralarda kazanacağım. Rahmetli Tuncer Kurtiz yıllarını tiyatro ve sinemaya adadıktan sonra ömrünün son baharında seksene merdiven dayamışken tüm Türkiye’nin en çok konuştuğu isimlerden biri olduysa hepimiz için bir şans vardır. Uzun lafın kısası hiçbir şey için geç değil hayallerinizi ertelemeyin. Bu mesleği para için değil, ünlü olmak için değil sadece ve sadece sevdiğiniz işi yapın !

Bu zamana kadar yer aldığım birkaç adet projeyi şöyle sıralayabilirim.

Reklamlar

Türk hava yolları(Miles and Smiles), Akbank, Vodafone

Sinema filmleri

İki kafadar, Mazlum Kuzey, Bünyamin(TRT film)

Yarışma Programı

TRT 1 Sıra Sende Türkiye halk jürisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum