‘Derin devlet’ yoksa bu olaylar ne?

‘Derin devlet’ yoksa bu olaylar ne?

Gazeteci Fehmi Koru kişisel sayfasında bugün 'Derin Devlet yoksa 'derin İnsanlar' var başlıklı bir yazı yazarak Sedat Peker özelinde devlet ilişkilerini tartıştı.

Fehmi Koru yazısında Sedat Peker'i işaret ederek, "Türkiye günlerdir devletin ‘suç örgütü lideri’ olarak tanımladığı bir önemli kişinin videolarıyla çalkalanıyor. Videoları izlemedim, fakat sağda-solda çıkan haberlerden onlarda neler anlatıldığına vakıf oldum. Konuya ilişkin yazıları da kaçırmamaya çalışıyorum. Videoları izleyip hayretler içerisinde kalanları uyarayım: Böyle bir olay ülkemizde ilk kez yaşanmıyor; daha önceleri de pek çok kez ‘suç örgütü lideri’ unvanlı başkalarının veya onların tehdit ettikleri şahısların iddialarıyla karşılaşılmıştı." diyerek "Susurluk Vakası" dahil geçmişten örnekler veriyor.

Fehmi Koru yazısını, "Derin devlet yokmuş… Yukarıda örnek verdiğim geçmişe ait olaylar sırasında adı devletle birlikte anılan bir ‘güvenlik bürokratı-sonradan milletvekili-bakan’ önceki akşam bir televizyon programına katılmış ve şunları söylemiş: 'Tayyip Bey şunu bilsin ki derin devlet diye bir şey yok. Polisin, MİT’in, savcılıkların içerisinde namuslu vatanperver insanlar var. Onları süratle hizmete sokarsa bütün bu toplumu rahatsız eden, ülkeyi uluslararası alanda itibarsızlaştıran sistemi ortadan çökertebilir, yapabilir bunları. Ama yapması için de süratli bir şekilde güvenlik mimarlığı inşa edecek.'

İyi ki ‘derin devlet’ diye bir şey yok… ‘Derin insanlar’ var ama…" diye bitiriyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.