Destici Hükümeti yerin dibine soktu

Destici Hükümeti yerin dibine soktu

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçimlerden sonra Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde özerklik fikirlerinin daha da ön plana çıkacağını söyledi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Çankırı'nın Orta ilçesinde seçim irtibat bürosu açılışında yaptığı konuşmada ülke ve dünya gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Meclis'in 550 milletvekili ile temsil edildiğini ancak Meclis'teki iradenin 4 kişinin elinde olduğunu ifade eden Destici, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve teröristbaşı Abdullah Öcalan. Bunlar ne derse oluyor. Diğerleri figüran. Türkiye Büyük Millet Meclisi bu 4 kişinin iradesi ve ipoteği altında. Bu 4 kişi hangi kararı alırsa, milletvekilleri de bu karara uymak ve el kaldırıp indirmek zorunda. Çünkü Meclis, demokratik bir sistem ile demokratik bir seçim yasası ile seçilmiyor.” dedi.


Suriye'de ve Kuzey Irak'ta yaşananların bir benzerinin Türkiye'de de yapılmak istendiğini belirten Destici, "Kuzey Irak'ta bir oldubittiye gelemeyiz deniyordu. Şimdi orada yaşananlar ortada. Suriye'nin kuzeyi için de benzer şeyler söylendi olanlar ortada, Şimdi 3. adım Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu’su. Bizi yönetenlerde bunu biliyor sadece telaffuz edemiyorlar. Bizim Türkiye'yi uyandırmak gibi bir amacımız var. Adamlar seçimden sonra çekinmeden özerklik ilan edeceğiz diyorlar. Türkiye'yi yönetenlerden birisi de çıkıp, hadi oradan ne özerkliğinden bahsediyorsun sen demiyor. Biz Büyük Birlik Partisi olarak şunu söylüyoruz: Bu millet canını, kanını, malını verir ama vatanının bir çakıl taşını bile vermez" diye konuştu.

"TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMALI VE MAZLUMA YARDIM ETMELİ"

Türkiye'nin her zaman mazlum milletlerin yanında olması gerektiğini kaydeden Destici, “Doğu Türkistan'dan Filistin'e Kafkaslardan Sudan'a, Suriye'den, Irak'a, Çeçenistan'dan, Kırım'a kadar nereye bakarsanız bakın benzer tabloyu görürsünüz. Bunun için öncelikle bizim ülkemizin güçlü olması lazım, bizim ülkemizin zengin olması lazım. Türkiye Cumhuriyeti devletinin uluslararası camiada en güçlü ülkelerden biri olması lazım. Dünyadaki mazlum milletlerin yanında durabilecek bir ülke var, oda mazisi şan ve şerefle dolan Türkiye'dir. Bu nedenle öncelikle hepimizin, bayrağımıza, milletimize, toprağımıza, dinimize, Peygamberimiz'e sahip çıkması gerekir.” ifadelerini kullandı.

"KIRIM'DAKİ SOYDAŞLARIMIZIN HAKLARINI SAVUNMALIYIZ"

Kırım'a sahip çıkılması gerektiğini savunan Destici, Kırım'ın dünya tarihi içerisinde en büyük acıları yaşamış coğrafyalardan biri olduğunu kaydetti. Kırım'ın Sovyetler Birliği döneminde soykırımla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Genel Başkan Destici, "Milyonlarca Kırımlı öldü, sürgüne gönderildi. Bir Türk yurdu olan Kırım, şu anda Rusların çoğunluk olduğu bir bölge haline getirildi. Bugün Putin burada, Ruslar olduğu için orayı görmezden gelemeyeceğini söylüyor. Biz, Putin'in bu söylediğine Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden güçlü bir sözle cevap bekliyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.