Destici memleketi Eskişehir'de ezber bozdu

Destici memleketi Eskişehir'de ezber bozdu

Milli İttifak Liderlerinden biri olan BBP Genel Başkanı Mustafa DESTİCİ Memleketi Eskişehir'de yoğun ilgi ile karşılaştı

SP ve BBP arasında kurulan Milli İttifak liderlerinden BBP Lideri Mustafa DESTİCİ konuşmasını yaptıktan sonra Eskişehirli hemşehrilerinin arasına karışarak SP Lideri Mustafa KAMALAK'ın konuşmasını dinledi. Zaman zaman slogan atan ve bayrak sallayan Mustafa DESTİCİ'nin bu hareketi Eskişehirli hemşehrilerinden tam not aldı.

 

ESKİŞEHİR, HEMŞERİLERİ DESTİCİ’Yİ BAĞRINA BASTI


Saadet Partisi’nin mitingi kente ayrı bir hava kattı. Şehir meydanı başta olmak üzere kentin ana arterlerinde adeta Saadet Partisi rüzgarı esti. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici kente beraber geldi. Büyük bir konvoy ile karşılanan iki lider şehir içinde bir tur attıktan sonra miting meydanına geldi. Eskişehirli olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi adeta hemşerileri bağrına bastı.
 

Saadet Partisi’nin dün Eskişehir Odunpazarı’nda düzenlediği tarihi miting adeta iktidara gözdağı verdi. On binlerce vatandaşın katıldığı mitingde partililer, umut ışığı verdi. Büyük bir coşku ile kürsüye gelen liderler öncelikle vatandaşları selamladı. Saadet iktidara mesajının verildiği mitingde sanatçı Ammar Acarlıoğlu’da ezgiler seslendirdi. Programda en büyük heyecan ise liderlerin sahneye gelmesiyle yaşandı. Kamalak ve Destici konuşmalarında iktidara yüklenerek, tarihi mitinde önemli mesajlar verdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, yaptığı konuşmada, iktidar partisi başta olmak üzere CHP’nin yeni sloganlarını da eleştirerek, tarihi bir not düştü. Kamalak, AKP’nin taklitçi olduğunu yineleyerek, CHP’nin de iyi bir kopyacı olduğuna değindi.

ARTIK MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR

Kamalak ”Biz bir ananın iki evladı gibiyiz. Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır dedik. Mazisi tertemiz, sicili tertemiz, kadroları tertemiz iki parti olarak bir araya geldik. Bu birliği gerçekleştirdikten sonra da milletimize seslendik. Sende gel hemşerim dedik. Gel ki iri olalım, gel ki diri olalım. Bizi kutuplaştırmaya çalışanlara inat kucaklaşalım. Bizi bölmeye çalışanlara inat bütünleşelim. Türkiye kendine geliyor. Aslına dönüyor, özüne dönüyor, tarihine dönüyor. Akın akın Saadet’e geliyor. Milli ittifaka geliyor. Allah’ın izniyle Eskişehir de iş bitmiş. Eskişehir kararını vermiş. Bu sefer Milli İttifak, bu sefer Saadet demiş. Ama bu havuz medyası var ya bu havuz medyası. Bak akşam izleyeceğiz haberleri. Göreceksiniz, iktidarın yüzme havuzu açılışını bile saatlerce canlı veren kanallar, bu mahşeri coşkudan hiç bahsetmeyecek. Bu kardeşlikten, bu adanmışlıktan, bu inanmışlıktan, tek bir kare göstermeyecek. Ama buradan söylüyorum; hiç boşuna çırpınmayın. Korkunun ecele faydası yok. Artık mızrak çuvala sığmıyor.” dedi.

BUNLARI MİLLİ İTTİFAK KORKUSU SARDI

“Bunları Milli İttifak’ın korkusu sardı. O yüzden şimdi bir başka terane tutturdular.  Cumhurbaşkanı bir taraftan, yaveri öbür taraftan, milleti koalisyonla korkutmaya çalışıyorlar. Neymiş, İstikrar bozulursa koalisyon olurmuş. Koalisyon olursa hizmet olmazmış.” diyen Kamalak “Milli Görüş koalisyonunda Kıbrıs barış zaferi kazanıldı. Sizin tek başınıza iktidarınızda askerimizin başına çuval geçirildi. Milli Görüş koalisyonunda Ağır sanayi fabrikaları kuruldu. Sizin tek başınıza iktidarınızda ABD üsleri, NATO rampaları kuruldu.Milli Görüş koalisyonunda işçiye, memura yüzde 130 zam yapıldı.Sizin tek başınıza iktidarınızda ise yüzde 3.Milli Görüş koalisyonunda havuz sistemi kuruldu.  Faiz lobisinin hortumu kesildi.Sizin 13 yıllık tek başına iktidarınızda 600 milyar faiz ödendi. Mazlumlara umut mu salacak yoksa zalimlere payanda mı olacak. Yeni bir dünya mı kuracak yoksa küresel beylere taşeron mu olacak. İşte bu seçimde buna karar vereceğiz. Çünkü deniz bitmiştir. Ak parti hem içeride hem dışarıda arabayı duvara toslamıştır. AKP iktidarı ülkeyi tam bir felaketin içine sürüklemiştir. İşte İslam coğrafyasının hali ortada. İslam ülkeleri tarihte olmadığı kadar perişan. Her yerde gözyaşı, her yerde kan. Emperyalizm, şu anda 20. Haçlı seferini yapıyor.  Adım adım Büyük İsrail Projesi uygulamaya konuyor. Yemen ikiye bölündü.Irak üçe bölündü.Libya, yediye bölündü.Mısır'ın akıbeti ortada.Suriye paramparça! Burnumuzun dibinde yüzyılın en büyük  insanlık dramı yaşanıyor.  Ateş kapımıza dayandı. Ama bu iktidar, Yangını söndürmek yerine körükle gidiyor.Rotasını kaybetmiş gemi gibi bir o yana bir bu yana savruluyor. “şeklinde konuştu.

BAŞKANLIK’A GEÇİNCE HER ŞEY DÜZELECEK Mİ!

Konuşmasında başkanlık sistemine de değinen Kamalak “Bu başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili bir başka garabet de şu. Sanki Türkiye’nin bütün sorunu bu. Başkanlık sistemine geçince her şey düzelecek. O zaman adama sormazlar mı. Siz 13 yıldır iktidardasınız. Asgari ücreti 2 katına çıkarmak istediniz de Parlamenter Sistem mi engel oldu! Memura, işçiye, emekliye yüzde 50 artış yapmak istediniz de Parlamenter Sistem mi engel oldu! Fındığın, şekerin, pancarın taban fiyatını yükseltmek istediniz de Parlamenter sistem mi engel oldu! Eskişehir’deki işsiz gençlerimize çalışacak fabrika yapmak istediniz de Parlamenter sistem mi engel oldu! Bir lokma helal ekmek için madenlerde can veren yiğitlere yaşam odası yapmak istediniz de Parlamenter sistem mi engel oldu! Mesele Yönetim Sistemi değil, Üretim Sistemi’dir. Ekonominiz güçlüyse, paranız güçlüyse, sanayiniz güçlüyse dünyada sözünüz olur.  Bakın dünyanın en güçlü ekonomilerinin başında Almanya geliyor. Peki Almanya’nın sistemi Başkanlık Sistemi mi? Hayır. Tam tersine Türkiye’deki gibi Parlamenter sistem.Bunları niye söylüyoruz. Bu işler zihniyet işidir. Zihniyet değişmedikçe icraat değişmez. İşte 7 Haziran’da bu zihniyeti değiştireceğiz.Milli İttifakı, Saadet’i Meclis’e sokacağız.Bakın o zaman her şey nasıl değişiyor!” değerlendirmesinde bulundu.

AKP, TAKLİTÇİMİZ, CHP KOPYACIMIZ

“ Bir kaç cümle de CHP’ye etmeden olmaz.” Diyerek CHP’yi eleştiren Kamalak şunları söyledi: CHP’de az kopyacı değil.  Biliyorsunuz, ben uzun yıllar üniversite hocalığı yaptım. Bu CHP benim öğrencim olsa kopyacılıktan sınıfta kalırdı. Habire kopya çekiyor. Bizim AKP diye bir taklidimiz vardı, şimdi de CHP diye bir kopyacımız çıktı. Biz 40 yıldır ne diyoruz; “Yaşanabilir bir Türkiye!” Peki CHP bu seçimde ne diyor? “Yaşanacak Türkiye” Bizim 40 yıldır söylediğimizi almış olduğu gibi kopya çekmiş. Merak etmeyin kopyayı vereni de biliyoruz. Bizim bu Bekaroğlu var ya. O veriyor bu kopyaları. Ama yine Bekaroğlu iyi bilir ki bu işler öyle kopya çekmekle olmaz. Kâğıttan okumakla olmaz.”

BESMELE İLE İŞE KOYULACAĞIZ

Asgari ücretliye de müjde veren Kamalak “İnanın her şey bir Besmele’ye bakıyor. İktidara geldiğimizde öyle bir besmele ile işe koyulacağız ki, Türkiye’de yer yerinden oynayacak.  Ülkemiz hızla kalkınacak, milletimiz bolluk ve refaha kavuşacak. Çünkü bizim anlayışımız, “insanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıdır. Bizim merkezimizde insan var. İnsanımızın mutluğu, refahı var. Bu yüzden iktidara gelir gelmez vatandaşlarımızın kanun teklifi vermesinin önünü açacağız.Yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız.Evi olmayan en alt gelir düzeyindeki ailelere her yıl 100 bin konut yapacağızBanka kredisi ve kredi kartı borcunun faizlerini tamamen sileceğiz.  Anaparayı da taksitlendireceğiz.Doğum yapan anneye bir yıl boyunca işsizlik maaşı vereceğiz. Sessizlerin sesi, kimsesizlerin kimsesi olacağız. Saadet iktidarında asgari ücretten vergi almayacağız. Asgari ücret’i 1.500 TL yapacağız. Açlık sınırının altında maaş alan bir tek çalışan kalmayacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.