Destici: Milleti soyuyorlar

Destici: Milleti soyuyorlar

BBP lideri Mustafa Destici, "Her şey ortada. Milleti soyuyorlar. Yolsuzluğa, hırsızlığa bulaşmış teröristle pazarlık eden hükümete boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.

Sivas Alperen Ocakları'nın 4 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Şahlanış Gecesi’nde konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 28 Şubat'ın yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, “28 Şubat'ta, tanklar namlusunu Muhsin Yazıcıoğlu'na çevirmemişti, Büyük Birlik Partisi'ne çevirmemişti ama herkesin kapılarını kapattığı, perdelerini çektiği bir dönemde 'Namlusunu millete döndürmüş tanka selam durmam' diyen sizin yiğit hemşehriniz Muhsin Yazıcıoğlu'ydu.” dedi.

“ÖZERKLİK İSTEYENLERİN KURSAĞINDA KALIR”

“Bizim problemimiz vatanın ve milletin birliğine, devletin varlığına, kastetmiş bölücü terör örgütüdür.”diyen Destici, PKK’nın meşrulaştığını, MGK’da tehlikeli örgüt olmaktan çıkarıldığını ve büyük bir siyasi organizasyon haline dönüştürüldüğüne dikkat çekti.

BDP’nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Yerel seçimler sonrası özerkliği ilan edeceğiz’ sözünü hatırlatan BBP Genel Başkanı Destici, “Buradan haykırıyorum; hevesiniz kursağınızda kalır.” ifadelerini kullandı.

“FİTNE ATEŞİNİ SÖNDÜRMEK GEREKİR”

Hükümet ile Cemaat arasında kavga çıkarılmak istendiğinin altını çizen Mustafa Destici,şöyle devam etti:

“Maalesef kardeşler arasında, dindar kesim arasında bir kavga çıkarılmak isteniyor. Türkiye bir çatışma, kaos ve istikrarsızlık ortamına sürüklenmeye çalışılıyor. Bizim milli ve manevi geleneklerimizde dini gruplarla, cemaatlerle, cemiyetlerle çatışma asla yoktur. Yine aynı şekilde onları siyasi istismar olarak kullanmak da yoktur. Bu ateşi körüklemek yerine, bu kavgaya benzin dökmek yerine Hz. İbrahim'in ateşine su taşıyan kuş ve karınca misali hepimize düşen buraya su taşımaktır ve bu fitne ateşini söndürmektir. Ama hırsızlıkları, yolsuzlukları, rüşveti ayrı değerlendirmemiz gerekir. 'Devlet malı yetim malıdır' demiştir benim liderim. Onun için ona gözümüz gibi bakmak hepimizin görevidir ve kim o yetim malına el uzatırsa o eli kırmak bu milletin her bir ferdinin görevidir. Hiç kimsenin hukuktan kaçmasına asla müsaade edilmemelidir ve suçlanan herkese de hukuk önünde aklanma imkanı verilmelidir. Ama bunlar meydanların siyasi malzemesi yapılmamalıdır. Günlük siyasetin malzemesi haline getirilmemelidir. Seçim meydanlarının argümanları olmamalıdır. Her birimizin milleti ayrıştıracak, kamplaştıracak, bölecek, çatıştıracak her türlü eylem ve söylemden uzak durması gerekir.”

“DERHAL ERKEN SEÇİME GİDİN”

“Hukuk adil olacak, adalet dağıtacak, birileri ucu kendisine dokundu diye, hukukun orasıyla burasıyla oynamaya kalkmayacak. Bugün bir takım düzenlemeler yapabilirsiniz ama yarın gün olur devran döner, bu yaptıklarınızın hesabını siz gidersiniz ama bu millet öder.” ifadesini kullanan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis'teki kavgalara değinerek erken seçim çağrısında bulundu. Destici, “Şu Meclis'in haline bir bakın. Size ve bu büyük Türk milletine yakışıyor mu? Her gün kavga, küfür, anarşi. Uçan tekmeler havada, yumruklar savruluyor. Bu Meclis, Türk Milletini temsil etmiyor, derhal erken seçime gidin.” şeklinde konuştu.

“MİLLET SOYULUYOR, HER ŞEY ORTADA”

Milletin soyulduğunu ve her şeyin ortada olduğunu kaydeden Destici, şunları söyledi:

“75 milyonun 50 milyonu açlık sınırının altında yaşıyor. Siz, hangi adaletten, hangi hak paylaşımından bahsediyorsunuz? Çocuk mu kandırıyorsunuz? Her şey ortada. Milleti soyuyorlar. Vergi sistemiyle, faizle ve zamla soyuyor, her şeyle soyuyorlar ve yalanın biri bin para. Yolsuzluğa, hırsızlığa bulaşmış teröristle el sıkışan, pazarlık eden hükümete, devletin varlığına ve milletin birliğine kast eden hainlere, boyun eğmedik, Allah’ın izniyle bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz.”

Mevcut Belediye Başkanı ve BBP Belediye Başkan adayı Doğan Ürgüp de konuşmasında 5 yıllık sürede yaptığı çalışmaları anlattı.

Konuşmaların ardından Genel Başkan Mustafa Destici, Belediye Başkanı ve BBP Belediye Başkan adayı Doğan Ürgüp ile parti yöneticilerinin objektiflere poz vermesinin ardından Sanatçı Hasan Sağındık bir konser verdi. Gecede Mehter Takımı da marşlarıyla salondakileri coşturdu.

Programa; Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün ile BBP il ve ilçe teşkilatları, BBP’li ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.