Destici Öcalan Milletvekili olacak

Destici Öcalan Milletvekili olacak

Devlet geleneğimizde manevi önderlerle yaka paça olmak yok

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Erdoğan'ın hizmet hareketine yönelik kullandığı nefret söylemini kabul etmenin mümkün olmadığını belirterek, “Geleneğimizde manevi önderlerle, cemaatlerle yaka paça olmak diye bir şey yoktur. “dedi. Destici, darbe dönemlerinde bile manevi liderler hakkında toplum önünde ithamlarda bulunulmadığını söyledi.

 

Destici, Shaber'de katıldığı programda gündemdeki konuları değerlendirdi. Başbakan Erdoğan'ın hizmet hareketine yönelik kullandığı nefret söylemini kabul etmenin mümkün olmadığının altını çizen Destici, “Geleneğimizde manevi önderlerle, cemaatlerle yaka paça olmak diye bir şey yoktur.  Özellikle onları toplumun gözünde itibarsız hale sokacak ithamları doğru bulmuyoruz. Oy deposu olarak görüp onları istismar edilmesini doğru bulmuyoruz. 28 Şubat sürecinde ve darbe dönemlerinde darbeyi yapanlar, manevi önderlerle ilgili kapalı kapılar ardından konuşsalar bile toplum önünde bu takım ithamlarda bulunmadılar. Bu takım ithamlarda kim bulundu? Refah Partisi'ne dava açan Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş habis, ur gibi ifadelerde bulundu. Yüksetke oturanlar daha dikkatli konuşması lazım. 30 yıldır binlerce insanı öldürmü, devletin varlığına ve millettin birliğine kast insanlar konuşabiliyorsanız, öbür taraftan ömrünü milletine adamış, davasına, insanlığın hayrına adamış, dünyanın her bölgesinde Türkçe'yi ve Türk kültürünü öğretmek adına hizmet ordusu kurmuş manevi büyüğe karşı bu sözlerin söylenmesi doğru değil.”

 

Destici, 17 Aralık süreci sonrasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Meclis'ten geçen antidemokratik yasaların onaylanmasını eleştirdi. Destici, Gül'ün milletin kendisine verdiği yetkiyi kullanmadığını ve sorumluluğu Anayasa Mahkemesi'ne attığını kaydetti. Destici, HSYK düzenlemesini yargı bağımsızlığını yok eden bir düzenleme olarak gördüklerini ifade etti. HSYK'da yapılan düzenlemeden sonra kimsenin yargı bağımsızlığından bahsetmesinin mümkün olmadığını ifade Destici, Anayasa Mahkemesi'nin bu yanlışlara durdurması temennisinde bulundu.

ÖCALAN MİLLETVEKİLİ OLACAK İDDİASI

Özel yetkili mahkemeleri kaldıran düzenlemeyi eleştiren Destici, Türkiye'nin özel mahkemelere ihtiyacı olduğunu kaydetti. Destici, terör örgütlerinin eylem yapmamasının terörün bittiği anlamına gelmediğini belirterek, “Bölgede kimle konuşursanız konuşun hepsinin söyleyeceği hem dağı hem de şehir kadrosunu güçlendirerek bölgenin hakimi durumuna gelmiştir.”dedi.

Destici, şehitler gelmesin diyerek bize barış sürecinin dayatıldığına işaret ederek, “Şimdi de seçimden sonra bize özerkliği dayatacakları” dedi. Destici, hükümetin kapalı kapılar arasında özerkliğe evet dediğini iddia eden Destici, “ Görünen köy kılavuz istemez. Öcalan'ın çıkarılması yönünde bir niyet olduğunu düşünüyorum. Çözüm süreci altında bu konuların konuşulduğunu düşünüyorum. Bundan sonra yeniden yargılama adı altında örtülü aflar gelecek.  17 yıl cezaevinde yatmış birisi milletvekili oluyorsa Apo'da milletvekili olarak gelebilir” dedi.

ŞÜYU VUKUNDAN BETER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen konuşmaların ses kaydıyla ilgili olarak ise Destici, “Şüyu vukudan beter diye bir söz var. Bunun konuşuluyor olması bile gerçekten Türkiye için büyük bir ayıptır. Gerçek midir değil midir birkaç saat içinde öğrenilebilir. Bu savcını, hâkimlerin işidir. Bunlar gerçekçe gereği yapılır. Gerçek değilse ortaya atanlar hakkında gereği yapılır.”dedi.

YÜRÜTME YASAMANIN EMRİNDE

Hizmet hareketine yönelik hükümet tarafından yöneltilen suçlamalarla ilgili olarak ise Destici, şöyle devam etti: “Yolsuzluk, hırsızlık, anti demokratik düzenlemeler, paralel yapı, çete varsa bütün bunları sorumlusu siyasi iktidardır. Her grup kamusal alanda görev almak isterler. İktidar olan sizsiniz. Kimi seçmişseniz sorumluluk size aittir. Hükümete darbe girişimi olarak ne yapılmıştır? Yargının yürütmeye darbe girişiminden bahsediyor. Önce yürütmenin yasamaya darbesinden bahsetmek gerekir. Yasamanın yürütmenin vesayetinde olmadığını kim söyleyebilir. Bu yasama yürütmenin emrindedir. Milletvekilleri hür iradeleriyle kendi görüşlerini söyleyememektedir.”

ÜST DÜZEY DEVLET GÖREVLİLERİ KAZAYLA İLGİLİ BİLGİYE SAHİP

Destici, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla Devletin en üst düzey yetkililerinin bilgi sahibi olduğunu söyledi. Destici, bir devlet büyüğünün Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayla ilgililerden bilgi aldığını ve kazanın uçaklardan kaynakladığının söylendiğini iddia etti. 

Destici, kazayla ilgili şu ana kadar yeterli bilginin toplanamadığını ve bununda kendilerinde suikast ve sabotaj iddiasını güçlendirdiğini kaydetti.

Destici, kendilerinin kan davası peşinde olmadıklarını belirterek, "Birileri kumpas kurduysa ortaya çıksın istiyoruz. Bu ülkenin adalet insanları bunu aydınlatsınlar. Kamuoyunu tatmin edecek sonuç ortaya konsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.