Destici tehdit etti BBP teşkilatı istifa etti!

Destici tehdit etti BBP teşkilatı istifa etti!

BBP'de Destici'nin 'evet” açıklamasının yarattığı kriz sürüyor. Destici'nin parti kararına uymayanları iç tüzükle tehdit etmesinin ardından Buldan ilçe yönetimi 'hayır” diyeceklerini ilan ederek istifa etti

Denizli’nin Buldan ilçesinde, Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Yönetimi, 16 Nisan referandumunda Genel Merkez’in aldığı ‘evet’ oyu kullanma kararına uymayacaklarını bildirerek partideki görevlerinden istifa etti.

 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin referandumda “evet” oyu kullanacaklarını açıklamasının üzerine partide başlayan çatlaklar sürüyor. Denizli BBP’nin Buldan İlçe Yönetimi Destici’nin açıkladığı “evet” kararına uymayacaklarını bildirdi.

 

Partide yaşanan krizin ardından açıklama yapan Genel Başkan Destici ise “Parti mensubu arkadaşlarımın kurumsal kimlikleriyle parti kararına aykırı bir davranışta bulunmayacaklarını düşünüyorum, aksine davrananlar hakkında iç tüzük devreye girer ve herkes de sonucuna katlanır” dedi.

 

Destici’nin kurumsal kimlik ile parti kararına aykırı davranılmasına dair yaptığı tehdidin üzerine BBP Buldan İlçe Başkanı Mehmet Gonca ile birlikte ilçe yönetimindeki 6 kişi görevlerinden istifa kararı aldı. Yazılı bir açıklama yapan Mehmet Gonca, şöyle dedi: “Parti genel merkezimizin referandumda ‘evet’ kararını açıklamasından sonra bu şartlar altında görevimize devam etmemizin mümkün olamayacağını düşündük. Parti içinde huzursuzluk yaratmamak, alperen kardeşlerimizle aramızda bir husumet oluşmaması için bulunduğumuz görevlerden istifa ediyoruz. Ayrıca Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı Buldan Temsilciliği’nin de kapatılmasına karar verilmiştir.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.