Destici'den flaş çıkış: 'Gerekirse Çin'e savaş açarız'

Destici'den flaş çıkış: 'Gerekirse Çin'e savaş açarız'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Doğu Türkistan nedeniyle eleştirdiği Çin için "gerekirse savaş açarsın" ifadelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, FOX TV'de  İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programında yaptığı açıklamada, Çin ve Doğu Türkistan hakkında çarpıcı  değerlendirmelerde bulundu.

Mustafa Destici, program sırasında Uygur Türklerine karşı Çin zulmü olduğunu ifade ederek gerekirse Çin'e savaş açılabileceğini söyledi.

"GEREKİRSE ÇİN'E SAVAŞ AÇARSIN"

"Bazıları diyor ki 'Çin'e savaş mı açacak?' Gerekirse açarsın! Bizim dünyada korkacağımız hiçbir ülke yok ama savaştan önce yapacağın işler var" İfadelerini kullanan Destici şöyle devam etti:

Doğu Türkistanlı evlatlarımız beni ziyaret etti geçen hafta. Öyle enteresan şeyler var ki. Bunu da anlamak mümkün değil. Çin, bir çocuğumuza izin veriyor Türkiye'ye gelsin diye. Çocuk Türkiye'ye gelip eğitim görüyor. Burada kalıyor. Sonra burada okudu diye oradaki anasını babasını kardeşini toplama kampına götürüyor. Ve akıbetleri belli değil. Üstelik bunların bir kısmı Türkiye vatandaşı olmuş insanlar. Biz bu konuda çok gür bir şekilde sesimizi çıkartıyoruz. TBMM'de de kamuoyu önünde de.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum