Destici’den kritik ittifak ve MHP açıklaması!

Destici’den kritik ittifak ve MHP açıklaması!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur ittifakına ve MHP’ye ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte haberin ayrıntıları;

BBP Lideri ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, Mart 2019’da yapılması planlanan yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Destici açıklamalarında ittifak tartışmalarına da değindi. 

İTTİFAK AÇIKLAMASI

Partilerin yerel seçimlerde ittifak yapmasına ilişkin partisinin tutumunun hangi yönde olacağı sorusu üzerine Mustafa Destici, "BBP olarak Cumhur İttifakı'nın sürdüğünün bilincindeyiz ve sürmesi gerektiğine de inanıyoruz. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da BBP, bu konuda ülkesi ve milleti için faydalı gördüğü bütün adımları atar. Bu konuda müşahhas, konuşulmuş bir husus yok. İlkesel olarak, BBP olarak olumlu bakıyoruz" dedi.

MHP'DEN GELEN HER TEKLİF BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Destici, idamla ilgili anayasa değişiklik teklifini hazırladıklarını, Meclis açıldığında siyasi parti gruplarıyla paylaşacaklarını bildirdi.

MHP'nin seçim beyannamesinde de yer alan af konusuna ilişkin soruya Destici, şu yanıtı verdi:

"BBP olarak başından beri hep şunu söyledik; insanın insana karşı işlediği suçlarda devlette af yetkisi olmamalı ve devlet bunu kullanmamalı. Çünkü geçmişte bunlar kullanıldı ve kalıcı bir faydası da görülmediği işin doğrusu. Konuya temel ilkeler, inançlarımız ve ideolojimiz çerçevesinde yaklaşıyoruz. MHP'nin nasıl bir teklifi var, bunu da görmeden bir şey söyleyemem. Çünkü MHP'den gelen her teklif bizim için önemlidir, değerlidir."

Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin düzenleme yapılması beklentisine Mustafa Destici, "Kendim de bu konuda 3 yıl beklemiş bir insanım. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin behemehal giderilmesi lazım. Bu, daha önce verilmiş bir hak. Devlet verdiği haktan daha sonra vazgeçemez. Konunun ivedilikle çözülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.