Destici’den ‘Terör Devleti’ açıklaması

Destici’den ‘Terör Devleti’ açıklaması

Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte haberin ayrıntıları;

BBP lideri Mustafa Destici, düzenlediği toplantıda, basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, olası Afrin Operasyonu'nu değerlendirirken, "Hain emellerini kursaklarında bırakacağız. Bunun içindir ki biz bu terör devletini kurdurtmayacağız ve bu Suriye'yi YPG'ye dar edeceğiz" dedi.

İşte son seçim anketi! İki partiye büyük şok

Destici,  ABD'nin 30 bin kişilik ordu kurma kararına tepki göstererek şunları söyledi:

SURİYE’Yİ YPG’YE DAR EDECEĞİZ

"Gelinen aşamada, ABD bizim Afrin hamlemizden sonra, Irak sınırına 30 bin YPG'li yığacağını söyledi. Zaten daha önce oraya yavaş yavaş CENTCOM güçleri yerleşmeye başlamıştı. ABD'nin bu çıkışından sonra Türkiye, Rusya ve İran haklı olarak bu girişime büyük tepki gösterdi. Şimdi biz aynı hassasiyeti müttefikimiz Rusya ve İran'dan Suriye'nin kuzeyindeki Fırat'ın doğusundaki CENTCOM ve YPG işbirliği içinde göstermesini istiyoruz. Rusya'nın ve İran'ın 'Suriye'nin kuzeyinde Fırat'ın doğusunda CENTCOM ve PKK/YPG varlığı sürdükçe siyasi sürece geçilemeyeceğini, bu CENTCOM ve YPG varlığını bölgede istemediklerini' deklare etmelerini istiyoruz. Başta PKK/YPG'nin yönetici takımı olmak üzere, bunların tasmalarını elinde tutan ABD/CENTCOM, Türkiye'nin içinde bulunduğu durum ve şartları düşmanca adeta 'Osmanlı İmparatorluğu'nun parçalandığı durum ve şartlarla' bir tutmaya çalışıyorlar. Yüz sene sonra siyasi, ekonomik ve coğrafik olarak Ortadoğu'nun yeniden şekillendirildiği bu dönemde geçmişte kaçırdıkları fırsatı bu kez kaçırmak istemiyorlar ve adım adım uyguluyorlar ama Allah’ın izniyle hepsinin üstünden gelecek ve hain emellerini kursaklarında bırakacağız. Bunun içindir ki, 'biz bu terör devletini kurdurtmayacağız ve bu Suriye'yi YPG'ye dar edeceğiz'. Türkiye olarak Suriye'nin içinde vaziyet almak kadar, içeriyi de sağlama almamız gerekiyor. Bu istikamette yapılacak en önemli hamle, sınırımız Suriye'nin kuzeyine cephe olan yerleşim bölgelerinde CENTCOM'un tekrar bir şehir savaşları fitnesi başlatmaması için gerekli önlemleri almak olmalıdır. Bilhassa sınırlarımıza cephe olan yerleşim yerlerimizde Suriye ile etkileşimi kesecek tedbirler üretmeliyiz. Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütlerinin sınırlarımızın berisine geçişlerine kesinlikle dikkat etmeliyiz."

'TÜRKİYE'NİN BEKASI İÇİN ÖNEMLİ'

Afrin'e operasyon yapılmasının Türkiye'nin bekası için çok önemli olduğunu kaydeden Mustafa Destici, "Cumhurbaşkanı, devletin bu kararlı duruşu, net tavrının yavaş yavaş sonucuna gelmiş bulunmaktayız. Süreç aslında başladı. Ama askeri operasyon her an başlayabilir. Afrin PKK, YPG'li unsurlardan temizlenecek. Biz şimdiden ordumuza, devletimize başarılar diliyoruz. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. TSK hiç bir zaman işgal gücü olarak bir yere girmedi. Girdiği topraklara barışı getirmek için girdi. Afrin operasyonunun birinci derecedeki amacı PKK, YPG varlığını sonlandırmak. Bölgeyi terör unsurlarından temizlemektir" ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.