DEV YÜRÜYÜŞ

DEV YÜRÜYÜŞ

Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 77.ölüm yıldönümü nedeniyle Kadıköy ve Beşiktaş Belediyeleri öncülüğünde binler kişi saygı yürüyüşü yapacak. İşte haberin ayrıntıları;

1001 METRE UZUNLUKTA BAYRAKLA YÜRÜYECEKLER

Beşiktaş Belediyesi, 10 Kasım’da Beşiktaş’ta 1001 metre rekor uzunlukta Türk Bayrağı ile saygı yürüyüşü düzenleyecek. Yürüyüşe Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, çok sayıda STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katılacak.

Anma töreni 10 Kasım 2015 Salı günü saat: 08.00’da Barbaros Bulvarı, Sabancı Lisesi önünde başlayacak ve Yüce Ata’mızın hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’nın kapısına dek sürecek…

“Sonsuza Dek” adını taşıyan Ata’ya saygı yürüyüşünde rekor büyüklükteki 1001 metre bayrak açılacak ve on binler Yüce Ata’mızı saygı ve minnetle anacak.

10 Kasım Atatürk'ü anma günü ve Atatürk haftası kapsamında 09 Kasım 2015 tarihinde akşam Saat: 20.00’de Fulya Sanat Kültür Merkezi’nde İDOB Atatürk Oratoryosu sahnelenecek.

Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 10 Kasım günü akşamı Saat: 19.00’da ise yine Fulya Sanat Kültür Merkezi’nde Atatürk Fotoğrafları Sergisi, Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi Korosu ve Sarı Zeybek Belgesel Gösterimi gerçekleştirilecek.

 

ataturk1-003.jpg


KADIKÖY’DE 4. KEZ ATA’YA SAYGI ZİNCİRİ OLUŞTURULACAK

10 Kasım'da Kadıköy Belediyesi'nin organizasyonuyla Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahili Yürüyüş Yolu arasında yaklaşık 6.5 kilometrelik "ATA'ya Saygı Zinciri" oluşturulacak.

Kadıköy Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77. yılında binlerce kişi Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahil yürüyüş yolunda bir araya gelip "ATA'ya Saygı Zinciri" oluşturacak. Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri'nin öncülüğünde dördüncüsü düzenlenen ATA'ya Saygı Zinciri'nde, binlerce insan bir araya gelerek Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümsüzleştiği an olan saat 9'u 5 geçe saygı duruşunda bulunacak.

Saygı zinciri sonrasında tekneler de sahil boyunca kıyıya yanaşarak sirenleriyle destek verecek. Su jetleri geçiş yapacak, paramotorcular da havada bayrak açacaklar. "ATA'ya Saygı Zinciri" saygı duruşunun ardından hep birlikte söylenecek İstiklal Marşı ile sona erecek.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.