DEVA Partili Metin Gürcan hakkında iddianame kabul edildi!

DEVA Partili Metin Gürcan hakkında iddianame kabul edildi!

Devletin gizli bilgilerini yabancı ülkelerdeki istihbaratçılara satan DEVA Partili Metin Gürcan hakkında hazırlanan savcılık iddianamesi kabul edildi.

DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan'ın 'Siyasal ve askeri casusluk' suçundan hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan savcılık iddianamesi kabul edildi.

Zarf içinde aldığı paralar karşılığında devlerin gizli bilgilerini yabancı ülkelerdeki istihbaratçılarla paylaşan Gürcan'ın iddianamesine Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından gönderilen raporlar dikkat çekti.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından gönderilen raporda, "Harita altlığının açık kaynaklarda bulunan harita programlarının temin edilebileceği ancak harita üzerinde yer alan milli unsurlarımıza yönelik "Turkish Military 20'th Armer Brigade, 70'th Mech.Infat.Brigade, 155 mm Storm Howitzer Battalion, Gendarmerie Special Operation Battalion, Commando Battalion Offensive Forces Border Security Brigade (Not well-trained, thus Defensive Forces) şeklindeki el yazılarının " Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgiler" niteliğinde olduğu denildi.

 

NE OLMUŞTU?

 

DEVA Partisi kurucu üyelerinden olan ve 'Siyasi ve askeri casusluk' suçundan tutuklanan Metin Gürcan'ın yabancı diplomatlarla AVM ve otellerde yaptığı görüşmeler ortaya çıkmıştı. Devletin askeri, ekonomik ve siyasi bilgilerini aktardığı, karşılığında ise 500 dolar aldığı kaydedilen Gürcan'ın mahkeme kararıyla adım adım takip edildiği ortaya çıktı. Gürcan'ın yapılan teknik ve fiziki takipte Ankara'da bulunan bir AVM'nin otoparkında yabancı diplomatlarla görüştüğü görüşmenin ardından zarf ile aldığı parayı kendi banka hesabına yatırdığı tespit edildi. 6 aylık ücreti peşin isteyen Gürcan'ın Türkiye'nin uluslararası yaptığı görüşmeleri de yabancı diplomatlara para karşılığı bildirdiği belirlendi. AVM otoparkında yaptığı görüşme sonrası 500 euro aldığını söyleyen ancak hemen sonrasında parayı bankamatiğe yatırmaya çalışan Güncan'ın banka ile yazışmalarında zarfla aldığı paranın 3 bin 50 euro olduğu tespit edilmişti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.