DEVA Partililer, Kabe'ye saldıranlara sahip çıktı!

DEVA Partililer, Kabe'ye saldıranlara sahip çıktı!

DEVA Partisi, Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe’ye yönelik yapılan provokatif saldırıya arka çıktı. 

Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki provokatif eylemler hakkında ağızları açık bırakan bir tavır takıntı.

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyeleri Gülçin Avşar ve Baran Deniz Bağatur yaptıkları açıklamalar ile, Kabe hakkındaki eylemleri nedeniyle tutuklanan provokatörlere sahip çıktı.

Twitter'dan açıklama yapan Gülçin Avşar, "Boğaziçi Üniversitesindeki laylar nedeniyle dün gözaltına alınan 4 öğrenciden ikisi tutuklandı. İfade özgürlüğü tartışması bir yana, CMK 100/4'e uydurabilemek için uydurulmuş bir suçla karşı karşıyayız. İfadeleri 216/3 şüphesiyle alınmasına rağmen 216/1'den tutuklandılar" diye yazdı.

 

b-001.jpeg

 

Baran Deniz Bağatur ise, “TCK 216/3 kapsamında yargılanmaları beklenirken, sırf tutuklama yapabilmek için TCK 216/1 kapsamına almışlar. Bu olaylarla alakalı "hukuk, kanun, suç" içeren hiçbir söz önem taşımıyor artık. Hukuksuzluğun âlâsını bu hükûmet yapıyor.” ifadelerini kullandı.

 

bbbb.jpeg

 

BABACAN SESSİZ

 

Avşar ile Bağatur'un açıklamaları DEVA Partisi'nin konuya bakış açısını gözler önüne serdi. Babacan ise açıklama yapmaya gerek duymadı. An itibariyle DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, provokatörlerin Kabe'ye yönelik rezil saldırısı hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.