DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Helün Fırat istifa etti

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Helün Fırat istifa etti

Partilerin milletvekili adaylarının netleşmesinin ardından Millet İttifakı'nda peş peşe istifalar yaşanıyor. Son olarak DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Helün Fırat, gece yarısı sosyal medyadan yaptığı paylaşımla İstifa ettiğini duyurdu.

AK Parti'nin kurucularından Dengir Mir Mehmet Fırat'ın kızı olan DEVA Partisi Kültür, Sanat ve Turizm Politikaları Başkanı Helün Fırat, Twitter'dan yaptığı açıklama ile partisinden istifa etti.

 

"SÜRECE ZARAR VERMEMEK ADINA İSTİFA EDİYORUM"


Helün Fırat, Twitter hesabından gece yarısı yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

 

"Türkiye bugün çok önemli bir dönüm noktasının eşiğinde. Bu süreçte demokrasi ve özgürlüklerin hep birlikte savunulması gerektiğine dair inancımı koruyorum. Çok klişe olduğunu bilsem de bu sürece zarar vermemek adına 'gördüğüm lüzum üzerine' kurucusu olduğum ve 3 yıldan uzun süredir Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğüm Deva Partisi'nden istifamı kamuoyuna saygıyla duyururum."

 

"BUNU BEKLEMİYORDUM" 


"Özgür, Demokratik ve müreffeh bir Türkiye en büyük hayalim" diyen Helün Fırat, Millet İtitfakı'nın başarısı için bireysel olarak çalışacağını söyledi. 

DEVA Partisi'nin onayladığı CHP'nin ortak milletvekili listesine alınmayan Helün Fırat, "Listeyi gördünüz mü" sorusuna "bunu beklemiyordum" cevabı vermişti.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.