DEVA'nın 'ikinci' Cumhurbaşkanı adayı ortaya çıktı! Siyasetin nabzını yükseltecek bomba isim kim?

DEVA'nın 'ikinci' Cumhurbaşkanı adayı ortaya çıktı! Siyasetin nabzını yükseltecek bomba isim kim?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, altılı masadan ortak bir aday çıkarılmadığı takdirde kendisinin aday olacağını söylemesinin ardından çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı.

Muhalefet partilerinin 2023 seçimlerine hangi adayla gireceği çok merak ediliyor. CHP'nin bir dönem Abdullah Gül'ü aday olarak düşündüğü iddiası parti tabanından tepki görürken, 6'lı masa hakkında bomba bir iddia daha ortaya atıldı.

 

VALİLİKLE ALAN TARTIŞMASI YAŞADILAR


İlk mitingini dün Antep'te yapan DEVA'da valilikle yaşanan alan tartışmasının il teşkilatını daha fazla motive ettiği ortak görüştü. İl yöneticileri, bu durumun hem kendilerini hem de üyelerini daha da şevkle çalışmaya sevk ettiğini söylüyorlardı. Miting öncesi de birinci gündem buydu.

 

İLK TERCİHLERİ ALİ BABACAN


Ancak parti kulislerinde konu dolaşıp yine cumhurbaşkanlığı adaylığına geldi. Bir il yöneticisi, bu konuda kişisel tercihinin doğal olarak Genel Başkan Ali Babacan olacağını söyledi.

 

ABDULLAH GÜL İSMİ TAMAMEN RAFA KALKMADI


Peki, olur da 'ikinci bir isim' konuşulması gerekirse? O zaman da artık pek de gündeme gelmeyen bir ismi söyledi: Abdullah Gül. Gül, DEVA'nın kuruluşunda beklenenin aksine mesafeli bir duruş sergilese de parti içinde tamamen gündem dışı kalmamış gibi görünüyor.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.