Devlet Bahçeli: "ABD seni benden fazla sevemez"

Devlet Bahçeli: "ABD seni benden fazla sevemez"

Yenikapı’da düzenlenen mitingde konuşan MHP Gelen Başkanı Devlet Bahçeli, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

İstanbul Yenikapı mitinginde vatandaşlara seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul’un Türk milletinin namus timsali olduğunu, hiçbir hedefin bu kente musallat olmaya cüret ve cesaret edemeyeceğini vurguladı. Devlet Bahçeli ayrıca, CHP ve İYİ Parti seçmenine seslenerek Cumhur İttifakı’na destek vermeye davet etti.

İşte Devlet Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar:

Konuşmasına Cumhurbaşkanı ve vatandaşları selamladığını ifade ederek başlayan Devlet Bahçeli, ‘15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişiminden 983 sonra gün sonra Yenikapı’da muhteşem bir milli coşkunun bayraktarlığını yapıyorsunuz’ sözleriyle meydana gelen vatandaşa hitap etti.

“İSTANBUL TARİHTİR, MEDENİYETTİR, KARDEŞLİKTİR”

Mitingi düzenleyen herkese teşekkür eden Devlet Bahçeli, İstanbul’un öneminden bahsetti ve şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul sıradan bir şehrin adı değildir. İstanbul tarihtir. Medeniyettir, kardeşliktir nitekim dünyanın en büyük Türk İslam kentidir. Beşeriyetin gözü İstanbul’un üzerindedir. Mazlumların kulağı İstanbul’a çevriktir. Masumların kalbi İstanbul için çarpmaktadır. İstanbul Kudüs’ün kardeşidir, Üsküp’ten Halep’e Adriyatik’ten Çin Seddine kadar bütün Türk ve İslam yurtlarının son siperidir. Bu siper düşerse Türkiyemiz gider. Bu siper millete teslim olursa muazzez ahlakın muhteşem anıların nice miras ve emanetleri kararır ve körelir. Hükümranlığıyla tarihin rotasını değiştiren yüksek fazilet gücünü İstanbul’dan almıştır. Cihanı adaletle kavrayan tarihe silinmez ve eserler bırakan aziz ecdadımız gelerek ülkülerini İstanbul’da bulmuştur. Bu nedenle İstanbul, Cumhur İttifakı’nın hassasiyet ve haysiyet merkezidir. İstanbul’dan atılacak bir adımın yankısı her taraftan işitilecektir.”

devlet-bahceli-001.jpg

“GEÇMİŞTEKİ ZAFERLERİMİZİN ÖFKESİNİ TAŞIYORLAR”

Türk ve İslam düşmanlarının boş durmadığını belirten Devlet Bahçeli, Yeni Zelanda’daki saldırıyı hatırlatarak, teröristlerin 630 yıl önceki Kosova Savaşı’nın kinini tuttuklarını, 330 yıl önceki Viyana Kuşatması’nın öfkesini taşıdıklarını vurguladı.

YENİ ZELANDA’DAKİ SALDIRIYI DÜZENLEYENLERİN, TÜRKLERİ TEHDİT ETTİĞİ O AÇIKLAMAYA SERT TEPKİ

Yeni Zelanda saldırganlarından birinin yayınladığı manifestoda ‘Boğaz’ın batı yakasında herhangi bir yerde yaşamayı dener, Avrupa’ya gelirseniz sizi öldüreceğiz. Konstantinapolis’e gelir tüm cami ve minarelerinizi yıkarız’ sözlerini hatırlatan Devlet Bahçeli, ‘Şu anda boğazın batı yakasındayız, Avrupa kıtasındayız, işte buradayız, ey katiller, gelin de görelim. Gelin de dedeleriniz gibi sizi aynen yerin dibine indirelim. Konstantinapolis diye bir yer yoktur, bununla birlikte Kürdistan diye bir yer asla olmayacaktır’ dedi.

“ZAMAN DEĞİŞSE DE, AKTÖRLER FARKLILAŞSA DA TEHDİT AYNIDIR”

İstanbul’un Türk milletinin namus timsali olduğunu söyleyen Devlet Baheli, hedefteki şehrin İstanbul olduğunu, zaman değişse de aktörler farklılaşsa da tehdit aynıdır dedi. Devlet Bahçeli, PKK ve FETÖ’nün kanlı, kahpe ve kiralık tetikçileri olarak seçilmesi vahşetin küresel elebaşlarına nüfuz etmiş, Türk, İslam düşmanlığının yegane sebeplerinden birisi olduğunu belirtti. Düşmanların Türk milletini bölmek istediğini söyleyen Bahçeli, buna izin verilmeyeceğini vurguladı.

“MALAZGİRT’TE, İSTANBUL’DA, ÇANAKKALE’DE BEDELİNİ ÖDEDİLER, YİNE ÖDERLER”

Milletimize, ülkemize düşmanlık besleyenlerin, Malazgirt’te, İstanbul’un fethinde ve Çanakkale’de bedelini ödediklerini söyleyen Bahçeli, o günkü ruhun kaybolmadığını bugün Yenikapı’da yaşadığını ifade etti. İhanet çemberinin mutlaka kırılacağını belirten Bahçeli, ‘Zillet ittifakının kumpasları elbet çürütülecektir’ dedi.
Ülkemize yönelik ekonomik teröre karşı, beka düşmanlarına karşı ‘aynı mevziye girdik’ diyen Bahçeli, döviz çeteleri karşısında el birliği yapıldığını söyledi.

‘TEHDİTLERE KARŞI CUMHUR İTTİFAKI’NDA BULUŞTUK’

Suriye’de, Irak’ta ve Balkanlar’da yaşanan iç savaşları hatırlatan Bahçeli, ABD’nin etrafımızı mayınladığını, AB’nin de ülke içinde karışıklık çıkaracak hamleler yaptığını ve bunun karşısında ‘Cumhurun İttifakına fikriyatıyla kucaklaştık’ açıklamasında bulundu.

“CUMHUR İTTİFAKI BİRLİK VE BERABERLİKTİR”

Türkiye’nin kuyusunu kazanlara 31 Mart’ta izin verilmemesi gerektiğini söyleyen Devlet Bahçeli, İstanbul’da PKK’ya geçit olmadığını, FETÖ’ye müsamaha olmadığını vurguladı. ‘Zillet İttifakı beladır, Cumhur İttifakı bekadır’ diyen Bahçeli, ‘Zillet İttifakı çatışma, çürüme ve çözülmedir, Cumhur İttifakı ise birlik beraberliktir’ ifadelerini kullandı.

SEZAİ TEMELLİ’NİN SÖZLERİNE CEVAP

HDP’nin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin ‘Ekrem İmamoğlu seçilmişse, bilecek ki 3 milyon Kürdün oyuyla seçilmiştir’ sözünü hatırlatan Devlet Bahçeli, bu beyanatın alçaklık ve ahlaksızlık olduğunu vurguladı.

“ HİÇ KİMSE ŞEREFLİ KÜRT KARDEŞLERİMİN ÜZERİNE OYUN KURMASIN”

Devlet Bahçeli açıklamasının devamında, “Kürt kökenli kardeşlerimizi HDP’nin bindirilmiş kıtası gibi göstermek vatan hainliğidir. Diyarbakır neyse Balıkesir aynısıdır. Şırnak’ta uzatılan el İstanbul’da tutulur. Kürt kökenli kardeşlerimizin hiç kimsenin tasallutuna giremez. Hiç kimse şerefli Kürt kardeşlerimin üzerine oyun kurmasın, zillete ortak olacaklarını düşünmesin. Kürt kökenli kardeşlerimiz bu hain planları alt üst eder. PKK’nın siyasi aparatı HDP’ye şamarı indirir. İnşallah da bunu yapacaklardır. İstanbul ehline emanet edilmelidir. Bunu başaracak isim ise Cumhur İttifakı’nın başkan adayı sayın Binali Yıldırım’dır” ifadelerini kullandı.

“AMERİKA SENİ BENDEN FAZLA SEVEMEZ”

CHP seçmenine de seslenen Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ‘hayır olmadığını, ümit olmadığını’ ifade ederek Cumhur İttifakı’nı desteklemeye davet etti. Bahçeli konuşmasının devamında, İYİ Parti’ye oy vermeyi düşünenlere de çağrıda bulunarak ‘kardeşlerim, gelin Cumhur İttifakı’nın mücadelesine destek verin’ dedi.

Devlet Bahçeli, ‘Kürt kardeşlerim, emin olun sizleri bizler kadar seven olmaz. Gelin Cumhur İttifakı’nın gücüne güç katın. Amerika seni benden fazla sevemez. Birlikte Türkiye’yiz’ ifadelerini kullandı.

İlgili haber...

yenikapi-001.jpgyenikapi-002.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.