Devlet Bahçeli kanser mi?

Devlet Bahçeli kanser mi?

Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Devlet Bahçeli Ocak ayında anjiyo oldu. Bahçeli'nin sağlık durumu ile ilgili ise kulislerde farklı yorumlar yapılıyor

MHP Genel Başbakanı Devlet Bahçeligeçtiğimiz ay anjiyo oldu. Uzun süre hastanede kalan Bahçeli sonrasında da ilk parti grup toplantısında oturarak konuşma yaptı. Nokta Dergisi'nden Melik Nahid yazdığı yazıda Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin farklı tespitlerde bulundu. 

 

İŞTE O ANALİZ

 

MHP'de işler bir hayli karışık. Parti içi muhalefet tüzük kongresi için imzaları toplayıp teslim etti. Bahçeli ve Genel Merkez direnince de partiye kayyum atanması için mahkemeye gittiler. Şimdi herkes mahkemeden çıkacak kararı bekliyor. 


Ancak MHP'deki mücadelenin bir de görünmeyen yanları var.


Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın kongre için topladıkları imzaları Genel Merkez'e teslim edecekleri 15 Ocak 2016 günü MHP lideri Devlet Bahçeli, gizlice Gebze'deki Anadolu Sağlık Grubu Hastanesi'ne yattı ve bir kalp operasyonu geçirdi.


Durum, MHP Genel merkez yöneticilerinden bile saklanmıştı. Ankara'da o kadar kaliteli hastane varken "Gebze" tercihi de ilginçti.


Bahçeli'nin hastanede yattığının medyaya sızması üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın 16 Ocak 2016 günü yazılı açıklama yaptı: "Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, rutin sağlık kontrolleri çerçevesinde özel bir klinikte kontrol anjiyosu yaptırmıştır. Daha önceden planlanan bu tedavi süreci başarıyla tamamlanmıştır"


"Kontrol anjiyosu" olduğu açıklanan Bahçeli'nin 3 hafta sonra çıktığı MHP Grup Toplantısı'nda sandalyeye oturarak konuşabildi. Tıpkı Erbakan'ın son dönemleri gibi.


Aynı gün hastane kapısında açıklama yapan MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, "Bahçeli yarın (17 Ocak pazar günü) taburcu olacak" ifadelerini kullandı.


Ancak öyle olmadı. "Kontrol anjiyosu" olduğu açıklanan Bahçeli, hastaneden tam 5 gün kaldıktan sonra 20 Ocak günü taburcu edildi.


Normal şartlarda 'kontrol anjiyosu' olan bir kişinin hastanade kalması gereken en uzun süre 1 gündü. Ama Bahçeli 5 gün kalmıştı hastanede. Yine de bu ayrıntının üzerinde durulmadı. Ta ki başka parçalar ortaya çıkıncaya kadar.


Sağlık kulisleri artıyor


Bahçeli'nin hastanede neden o kadar uzun süre kaldığı kurultay tartışmalarının heyecanı nedeniyle gölgelendi aslında. Sadece bazı haberlerin satır aralarında Bahçeli'nin açık kalp ameliyatı olduğu, kalp kapakçığına müdahale edildiği gibi doktorlara doğrulatılmayan bilgiler yer aldı.


Bahçeli Gebze'deki hastaneden çıkıp Ankara'ya giderken, alışılmışın dışında birşey daha yaptı.


Ankara'nın gözde semtlerinden Çayyolu'ndaki villasına değil de Bilkent Otel'e gitti ve o günden sonra orada kalmaya başladı. Ancak bu ayrıntı da kurultay heyecanı saran MHP'de çok fazla dikkat çekmedi.


Bahçeli'nin ameliyat sonrası istirahat süreci 8 Şubat Pazartesi gününe kadar Bilkent Otel'de devam etti. Bu süreçte Bahçeli'nin Genel Başkan koltuğunda oturduğu 19 yıl boyunca olmayan bir şey oldu.


MHP'nin TBMM Grup Toplantısı'nda Bahçeli dışında bir isim konuştu; Oktay Vural... Tabiki bu durum "Bahçeli veliahtını işaret etti" yorumlarına neden oldu.


Ve fatura gerçekleri


8 Şubat günü otelden çıkıp Genel Merkez'e giden Bahçeli, bir gün sonra yapacağı Meclis Grubu konuşmasını çalıştı.


9 Şubat'ta Bahçeli grup konuşmasında ne söyleyecek diye beklenirken, Cumhuriyet gazetesinde ilginç bir haber yer aldı.


Habere göre Bahçeli, 80 bin lira tutan hastane masraflarını Meclis'e ve Emekli Sandığı'na ödetmemiş, kendi cebinden ödemişti.

 

Sosyal medyada bu durum takdir cümleleriyle yer aldı, iktidarın savurganlığına nazireler eşliğinde.


Şimde tam burada duralım ve makarayı geriye, 2004 yılına saralım.


14 Haziran 2004 günü saat 17.00 sularında Ankara Atatürk Araştırma ve Eğitim Hastanesi’nin çok ilginç ve çok gizli bir misafiri vardı.


Acil olarak hastaneye getirilen bu misafir, yine acil olarak ameliyata alınmış ve kalbindeki 4 damara by-pass yapılmıştı.


Hastanenin resmi kayıtlarında hastanın ismi "Osman Durmuş" olarak geçiyordu. Ancak Osman Durmuş o saatte hastanede olmasına rağmen ameliyat olmamıştı. Ameliyat olan isim MHP lideri Devlet Bahçeli'ydi.


Bahçeli'nin acil olarak kaldırıldığı hastanede eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş olarak açık kalp ameliyatı olmuştu!


Böyle bir ameliyatın neden gizlendiği tartışmaları günlerce sürdü. Kimi iddialara göre Bahçeli kalp değil de kanser ameliyatı olmuştu. Ve o sebeple ameliyat gizli tutuluyordu.


Bahçeli'nin o ameliyatıyla ilgili tartışmalar parti kulislerinde süregeldi. Ancak Bahçeli'nin ameliyatıyla ilgili kayıtlar Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi arşivinden buharlaşmıştı. Peşine düşen çok olsa da o kayıtlara ulaşabilen olmadı.


O günlerde ne ameliyatı olduğunu Bahçeli ve birkaç kişiden başka bilen de olmadı.


Tekrar bugüne dönelim ve MHP kulislerinde, özellikle de muhalefet kanadının kulislerinde konuşulanları, sorulan soruları sıralayalım:


MHP'nin resmi açıklamasına göre, MHP lideri 5 gün hastanede kalmasına neden olan "kontrol anjiyosu" oldu. Kontrol anjiyosu olan birisinin 5 gün hastanede kalması hayatın olağan akışına uygun olmamasını bir kenara koyalım ve devam edelim.


Kontrol anjiyosu olanların aynı gün işinin başına döndüğünü ve normal hayatına devam ettiğini de tüm doktorlar ve anjiyo olanların da bildiğini hatırlatıp "Bahçeli neden 3 hafta ortalardan kayboldu" sorusunu da not edelim.


Ve "Bahçeli 80 bin liralık hastane masrafını kendi cebinden ödedi" haberine bakıp, soralım; "En seçkin hastanelerde bir anjiyonun hastaya maliyeti ne kadar?"


NOKTA'nın araştırmasına göre check-up dahil anjiyo en seçkin hastanede 20 bin lirayı bulmuyor.


Haberin Bahçeli ve MHP Genel Merkezi tarafından yalanlanmadığını da dikkate alarak soralım: "O halde Bahçeli, Gebze'deki hastaneye 80 bin lirayı sadece anjiyo olmanın karşılığı mı ödedi?"


Buraya kadar anlattıklarımız kulislerde sorulan sorulardı.


MHP kulislerindeki en çarpıcı değerlendirme ve sorular ise şimdi geliyor.


Bahçeli gerçekten de Meclis'e yani devlete yük olmamak için mi 80 bin liralık faturayı cebinden ödedi?


Kulislerde bu soruya verilen cevap çok ilginç: Bahçeli hastane masraflarını Meclis'e ödetmemesinin asıl nedeni iktidara savurganlık dersi vermek değil. Bahçeli'nin hastane masraflarını Meclis'in ödemesi durumunda hastanenin hazırlamış olduğu raporlar ve Bahçeli'ye yapılan işlemlerin/operasyonların belgelerinin Meclis'e teslim edilmesi gerekiyordu. Bahçeli de gerçek hastalığının ortaya çıkmaması için masrafları kendi cebinden ödedi ve raporların Meclis'e gelmesine engel oldu.


Böylece de olası bir kurultay öncesi, rakiplerinin eline koz vermek istemedi. 


2004 yılındaki Osman Durmuş, adına hastaneye yatıp gizlice olduğu ameliyat da düşünülünce iddia hiç de yabana atılacak gibi durmuyor. Ankara'daki hastanelerin pas geçilip "Gebze"de bir merkez seçildiği de düşünüldüğünde.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.