Devletin kasasından PKK'nın partisi HDP'ye 57 milyon TL

Devletin kasasından PKK'nın partisi HDP'ye 57 milyon TL

Gelecek yıl siyasi partilere verilecek olan 481.8 milyon liralık Hazine yardımının 57 milyon 550 bini HDP’nin kasasına girecek.

Cumhur­başkanlığı tarafından TBMM'ye sunulan 2021 yılı bütçe yasa teklifiyle siyasi par­tilere önümüzdeki yıl yapı­lacak devlet yardımlarının toplam tutarı netleşti.

Siyasi Partiler Kanunu gereği AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Par­ti'ye, en son 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde aldıkları oy oranlarıyla bağlantılı olarak toplam 481 milyon 790 bin lira Hazine yardımı ödenecek.

Nakit ödeme en geç önümüzdeki ocak ayının 10'una kadar 5 partinin he­sabına geçecek. Önümüzde­ki yıl sürpriz bir erken seçim kararı alınırsa Hazine deste­ği 3 katına çıkacak.

 

hhh-001.jpg

 

HDP'YE 57 MİLYON TL YARDIM

 

Bütçe yasa teklifinde PKK'nın partisi HDP'ye yapılacak olan devlet yardımı miktarı ise dikkat çekiyor.

Devlet yardımının 209 milyon 304 bin liralık kısmı AK Parti'ye aktarı­lacak olup, yardımın geri kalan 111 milyon 369 milyon lirası CHP'ye, 57 milyon 550 bini HDP'ye, 54 milyon 588 bin lirası da MHP'ye verilecek.

PKK'nın partisi HDP'ye verilen payın MHP ve İYİ Parti'den yüksek olması dikkat çekiyor.

HDP'li vekiller bile HDP-PKK ilişkisini artık açıkça dile getiriyor. HDP'den seçilen Belediye Başkanları terör bağlantıları sebebiyle tutuklanıyor ve PKK üyeliğinden veya yardım/yataklık suçundan mahkum ediliyor.

Ancak, HDP'ye devlet kasasından milyonlarca lira akıtılıyor. 

Sık sık sosyal medyada dile getirilen ve şiddetli eleştirilere konu olan bu yardımın milletin vicdanını da rahatsız ettiği yapılan yorumlar arasında.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum