Devlette sürpriz görevden alma

Devlette sürpriz görevden alma

En büyük projelerin başındaki isim görevden alındı.

Türkiye'nin casusluk boyutu taşıyan dinleme kayıtlarının öne çıktığı bir gününde, hem stratejik hem de ekonomik boyutu önemi yüksek bir devlet biriminde önemli bir görevden alma işlemi yapıldı. 10 yıldır Savunma Sanayii Müsteşarı olan Murad Bayar görevinden alındı.


Savunma Sanayii Müsteşarlığı; Türkiye'nin en önemli kurumlarından biri. Savunma Sanayii alanında, hem ulusal üretimin geliştirilmesi hem de alımlar açısından önemli işlevlere sahip. Hem ulusal güvenlikle ilgili stratejik boyutu açısından hem de ekonomik olarak bu sektörün boyutu açısından 'iki şapkası" olan bu kritik devlet birimiyle iglili sürpriz bir işlem yapıldı. Demokrat Parti ve DYP ekseninde bir aile kökenine sahip olan Murad Bayar, yaklaşık 10 yıldır Savunma Sanayii Müsteşarı idi. Bayar ile ilgili görevden alma kararnamesi perşembe günü Köşk'e, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzası ile gönderildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, kararnameyi onayladı.

Ankara kulislerinde, Bayar'ın görevden alınmayı kendisinin istediği de konuşuluyor. Bir söylenti de, Bayar'ın Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı olarak görevlendirileceği yönünde.

Bayar'ın kısa özgeçmişi  şöyle: 1965 yılında Sivas’ta doğan Murad Bayar, 1987 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği’nden mezun olmuştur. 1988 yılında North Carolina Eyalet Üniversitesi’nde Elektrik Elektronik Mühendisliği üzerine Yüksek Lisans yapmıştır. 2000 yılında Yale Üniversitesi’nde İşletme alanında ikinci Yüksek Lisans çalışmasını tamamlayan Murad Bayar, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nda görev yapmaya 1989 yılında başlamıştır. 2004 yılından bu yana Müsteşarlık görevini yürüten Murad Bayar, evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.