Devletten 1000 TL destek mesajıyla 35 kişiyi dolandırdılar

Devletten 1000 TL destek mesajıyla 35 kişiyi dolandırdılar

Bursa, İstanbul, Samsun ve Diyarbakırda "devlet pandemi sebebiyle 1000 TL sosyal destek yardımı yapacak" tuzağıyla 35 kişinin internet bankacılık hesaplarını boşaltan 21 kişi Bursa Siber Polisinin başarılı operasyonuyla yakalandı.


Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentteki birçok kişinin telefonuna ve sosyal medya hesabına gelen Bayrama özel devletten 1000 TL destek başvurusu için indir, kur, yükle yazılı mesajdaki linke girdikten sonra banka hesaplarındaki paraların çalındığı ihbarını aldı. Bu kapsamda harekete geçen ekipler, olayla ilgili soruşturma başlattı. Ekipler, atılan mesajların izini sürerek şüphelilere ulaştı.

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Bursa, İstanbul, Diyarbakır ile Samsun´da bulunan şüphelilerin, ev ve iş yerlerine eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

 

35 KİŞİYİ 450 BİN LİRA DOLANDIRDILAR

Çok sayıda adrese yapılan eş zamanlı baskında 21 şüpheli gözaltına alındı. Bursaya getirilen şüphelilerin sorgularında bu yöntemle 35 kişiyi toplamda 450 bin TL dolandırdıkları ve bu parayla da bitcoin aldıkları tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 21 şüpheliden 15i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 2 kişi ise savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.