Diaspora ayrı, Ermenistan ayrı konuştu

Diaspora ayrı, Ermenistan ayrı konuştu

Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin açıklaması Ermenileri tatmin etmedi. Sarkisyan, mesaja değinmediği açıklamasında 'Türkler düşmanımız değil' dedi.

Başbakan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajı uluslararası alanda da yankı buldu. ABD Dışişleri, açıklamayı 'tarihi' olarak niteledi.


Günlük basın brifinginde konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, "Türkiye Başbakanı'nın 1915'te Ermenilerin çektiği acılara yönelik resmi açıklamasını memnuniyetle karşılıyoruz" değerlendirmesini yaptı. 

Ancak Başbakan Erdoğan'ın mesajı Ermeni diasporasını tatmin etmedi. Diasporanın ABD'deki en etkili kuruluşlarından ANCA'dan yapılan açıklamada "Ankara soykırımı farklı yöntemlerle inkar etmeye devam ediyor" denildi. ANCA Direktörü Aram Hamparian "Başbakan Erdoğan bu açıklamasıyla soykırımın getirdiği sorumluluklardan kurtulmaya çalışıyor" iddiasında bulundu.

'TÜRKLER DÜŞMANIMIZ DEĞİL'

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ise yaptığı yazılı açıklamada Başbakan Erdoğan'ın mesajına değinmedi. Türk halkını düşman olarak görmediklerini belirten Ermeni Cumhurbaşkanı "O dönemde kendini riske atarak Ermenilere yardım eden Türkleri unutmuş değiliz" dedi.

'İLK KEZ'

Fransa, Rusya ve İtalya'da yayınlanan gazetelerin internet siteleri ve radyolar da açıklamaya geniş yer verdi ve "İlk kez ölenler için taziyede bulunulduğuna" dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.