Didem Arslan Yılmaz ve Prof. Çilingiroğlu tartışmasında yeni gelişme!

Didem Arslan Yılmaz ve Prof. Çilingiroğlu tartışmasında yeni gelişme!

Ünlü kalp damar hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu ve sunucu Didem Arslan Yılmaz arasında geçtiğimiz gün canlı yayında yaşanan tartışma devam ediyor.

Habertürk ekranlarında koronavirüs konulu toplantıda çarşamba akşamı yayıncılık adına hiç de hoş olmayan anlar yaşanmıştı.

Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu programa ABD'den Skype üzerinden bağlanan ünlü bilim insanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu sürekli sözünün kesilmesini gerekçe göstererek yayını terk etmişti. 

Didem Arslan Yılmaz Perşembe akşamı programı öncesinde bu olaya ilişkin bir açıklama ile yayınına başladı. 

 

"Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu ABD'den katıldı. Sözünün kesildiğini söylemişti, konuşması 45 dakika. Erdoğan'la ilgili konuştuğunda sesini kesmedim" diyen Yılmaz sözlerini şöyle devam etti:

 

"Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu Türkiye'yi terk edip 27 yıldır ABD'de sırça köşkünde yaşıyor. Burada Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu gibi ondan 10 misli değerli hekimler şehit oluyor. 600'ü enfekte olmuş durumda. Türkiye'yi sevme konusunda buradaki hekimlerimize oralardan, ABD'den kimse ders vermeye kalkmasın."

 

Çilingiroğlu'na gereğinden fazla torelans gösterdiğini ifade eden Yılmaz açıklamalarını, "Ama hangi ruh halinde olduğunu bilemediğim Çilingiroğlu buna rağmen yayını terk ettiyse oturup ağlayacak halimiz yoktu. Bilim Kurulu'nuz ne yapacaksa yapsın, Türkiye'den bu yüzden kaçtım diyen bir kişinin bana ya da konuklarıma had bildirmesinin kabul edilemez olduğunu düşünüyorum. Bazı sosyal medya trolleri hükümeti övücü ifadeler kullandığı için kavga ettiğimizi ileri sürerek şahsıma saldırmışlar. Dün akşamki yayını izleyenler, bunun iftira ve yalan olduğunu kolayca anlayacaklardır" diye sürdürdü.

 

 

ÇİLİNGİROĞLU AHABER'DE YANIT VERDİ

 

Yayında sık sık sözlerinin Yılmaz ve diğer konuklar tarafından kesilmesi gerekçesi ile yayını terk eden Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu perşembe akşamı AHaber ekranlarında virüse ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi. 

Çilingiroğlu konuşması sırasında Didem Arslan Yılmaz'ın kendisiyle ilgili yaptığı "ABD'de sırça köşkünde yaşıyor" iddialarına da yanıt verdi. 

 

İşte Çilingiroğlu'nun o cevabı:

 

"Ben burada köşkte yaşamıyorum. ABD'de hiçbir zaman evim olmadı. Bütün yatırımların Türkiye'de. Ben buraya para için gelmedim bilim için geldim. Ülkeme döneceğim. Ülkemi çok seviyorum. Tek derdim halkımızı bilgilendirmek. Çünkü bu insanlık dramı. Meslekdaşlarımın hepsine sonsuz saygım var. Çünkü ben orada hastaları göremiyorum onlar görüyorlar. Bizler bilimsel yönde beraber çalışıyoruz. Dün programdan sonra demişler ki, sen johnson and johnsonın Amerikan köpeğisin diye. Afedersiniz ben bunları çok kınıyorum. Ben hiçbir firmadan para almıyorum. Maddi durumum da Allah'a şükür iyidir. Açgözlü de değilim. İnsanlık adına, kendimi insanlığa adamış bir bilim insanıyım. "

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN LÜTFEN!

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.