Dijital Hat-Tezhip sergisi sanal olarak sergileniyor

Dijital Hat-Tezhip sergisi sanal olarak sergileniyor

Türkiye Milli Kültür Vakfı’nın (TMKV) hat koleksiyonunun seçkin örneklerinden biri olan “Hz. Peygamber’in Veda Haccı Hutbeleri” sergisi, 37 hat ve 26 tezhip sanatçısının eserleri ile 360 derece sanal turla ziyaret edilebiliyor

Veda Haccı Hutbeleri’nden seçilen metinlerin nakşedilmesiyle ortaya çıkan bu eserler, www.vedahaccihutbeleri.org sitesinde sergileniyor. 31 Aralık 2020 tarihine kadar açık olacak sergiye Yıldız Holding’in ve TMKV’nin sosyal medya hesaplarından da ulaşılabiliyor.

 

 

ÇOK ÖZEN GÖSTERİLDİ

 

Veda Haccı Hutbeleri’ni konu alan 50 hat eseri, dönemi yansıtacak sanatçılara yazdırıldı. Eserlerdeki metinler, hadis hocası Doç. Dr. Halit Özkan tarafından bir yılı aşkın sürede Hz. Peygamber'in Veda Haccı Hutbeleri ana metinlerinden istifadeyle Türkçeye tercüme edildi.

 

Ardından metinlerin tasnifi yapıldı. Bu metinlerin hangi çeşit hatla yazılacağına, hangi ebat olacağına, hangi hat sanatçıları tarafından yazılacağına ve hangi tezhip sanatçıları tarafından tezyin edileceğine Prof. Uğur Derman, Prof. Dr. Çiçek Derman ve hattat Ali Toy’un yönlendirmeleriyle karar verildi. Eserler, hat ve tezyin ustalarının önemli bir bölümünün katılımıyla bu devrin kültürel değerlerinin şahidi niteliği taşıyor.

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.