Dijital teknoloji tiyatro sahnesinde

Dijital teknoloji tiyatro sahnesinde

Tiyatrokare’nin Mark Haddon'un çok satan romanından uyarladığı ‘Süper İyi Günler’ oyunu tiyatroseverlerle buluşuyor. Oyun, 16 yaşındaki Asperger sendromlu Christopher Boone’nin, insanı düşündüren sıradışı ve eğlenceli hikayesini konu alıyor.

Dijital teknolojiyi sahne ile buluşturan oyun, 80 metrekare digital ekrandan oluşan özel bir dekorda, üç boyutlu animasyonlar eşliğinde Christopher Boone karakterinin geniş hayal dünyasına ve renkli karakterine farklı bir pencereden görmeye olanak sağlıyor. Dünya standartlarında üstün teknolojinin ilk kez kullanıldığı bu oyunun sahne arkasında, oyuncu sayısından çok daha kalabalık bir ekip çalışıyor. Oyunun sahne kurulumu neredeyse 30 saate yakın sürüyor.

 

15 Aralık Pazar günü saat 17.00’da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde sergilenecek  oyunda matematik dehası Christopher Boone’ye, yetenekli genç oyuncu Emir Özden hayat veriyor. Özden’in yanı sıra Ayça Erturan, Suna Keskin, Didem İnselel, Korel Cezayirli, İbrahim Can Sayan, Şebnem Şeviktürk, Onur Kırat, Uğur Can Arıkan, Cem Arslan, Sevcan Aydın, Beste Koçak oyunda sahne alan diğer isimler…   

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.