Dijital yatırım yapan kazanacak

Dijital yatırım yapan kazanacak

Ekonomist yazar Prof. Dr. Emre Alkın, gelecekte kağıt para gibi çözümlerin yok olacağını belirtirken “Kişiyi kontrol eden sistemlerden işi kontrol eden sistemlere geçtik" dedi.

Ekonominin yükselen değeri dijital para birimlerinin dünyayı hızlı bir değişime sürükleyeceğini kaydeden ekonomist ve yazar Prof. Dr. Emre Alkin, gelecekte çalışma şekillerinin değişeceğine dikkat çekti.

ABD’de 2027 yılında serbest çalışanların sayısının bordrolu çalışanları geçeceğine dikkat çeken Alkin, 2017 yılında binlerce fiziksel mağazanın kapandığını ve bunların yerini aplikasyonların aldığını söyledi.

Kişi kontrolünden iş kontrolüne geçtik

Gelecekte kağıt para gibi çözümlerin yok olacağını belirten Alkin, 'Kişiyi kontrol eden sistemlerden işi kontrol eden sistemlere geçtik' dedi.

"Çözüm üreterek değer yarattınız mı rakibiniz yok demektir. Yeni durumda dijitale yatırım yapan kazanacak. Coiny gibi geleceği gören ve şimdiden konuşlanan şirketlerin önemi giderek artacak” diyen Alkin, sözlerine şunları ekledi: “Patronlara değil liderlere ihtiyacımız var. Lider belirli bir eğitimli kadroyla yaptığı işi yukarılara çıkartır. Bunu da ancak dijital altyapılarla yapabilir.”

Dijital varlıklar ve blok zinciri dönemi

'Yakın bir gelecekte değeri, emeği, alın terinin gerçek değerini dijital varlıklar ve blockchain (blok zinciri) teknolojisi vermeye başlayacak' diyen Alkin, 'İnsanların emekleri ile doğru orantılı bir değer zinciri oluşacak. Bu yoldan başka bir çaremiz yok. Bugün artık kuyumcu dükkanı işletir gibi herhangi bir işletmeyi yürütmenin imkanı kalmadı. Bu anlamda patronlara değil liderlere ihtiyacımız var. Lider belirli bir eğitimli kadroyla yaptığı işi yukarılara çıkartır. Bunu da ancak dijital altyapılarla yapabilir' diye konuştu.

SİYASETCAFE.COM

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.