Dikkat bu kapak yine çok konuşulacak! The Economist: "Korona'dan sonra Dünya"

Dikkat bu kapak yine çok konuşulacak! The Economist: "Korona'dan sonra Dünya"

The Economist'in son kapağı: "Korona'dan sonra Dünya".. dünyada büyük tartışma yarattı.

Dünyaca ünlü The Economist dergisinin 2020 özel sayısının kapağı tüm dünyada çok ses getirmişti. 2020 yılına dair öngörülerini belirten yeni özel sayının kapağındaki şifreleri çok dikkat çekmiş ve neredeyse tüm yazarların yazarlarına konu olmuştu.

The Economist 2020’nin başlığı “The World in 2020” yani “2020’de Dünya“. Derginin baş editörü Daniel Franklin daha önceki açıklamasında, kapakta neler olacağına dair ipuçları vermişti. Franklin, önümüzdeki 10 yıl içinde dünyanın büyük değişimler geçireceğini söylemişti. Franklin ve The Economist ekibi, gelecek yıl dünyayı şekillendirecek politika, ekonomi ve kültür konularında 12 ana tema belirlemişti.

The Economist, kapakta yan yana dizilmiş kelimelerle beklentileri şifreledi. Başta büyük puntolarla yazılan kelimeler, gittikçe daha küçük puntolarla yazılmış. “2020’de Dünya“da, ABD Başkanlık seçimleri, nükleer silahlanma, Brexit kararları gibi konularda endişe verici gelişmeler yaşanacağı vurgulanıyor. Bunun yanı sıra Japonya ve Avustralya’daki küresel spor etkinlikleri ve Mars’taki keşifler, teknolojik gelişmeler gibi kutlanacak birçok etkinliğin ve durumun olacağı da belirtiliyor.

 

the-economist1.jpg

Kapakta yer verilen “şifreli” kelimeler şu şekildeydi; Trump, Brexit, AI (yapay zeka), Tokyo, Mars, Climate (iklim), XI (Çin Komünist Partisi lideri), Resesyon, Modi (Hindistan lideri), Expo (Dubai Expo 2020), SDGS (BM Sustainable Development Goals / Sürdürülebilir Gelişmeye İlişkin Global Hedefler), Bond (25. James Bond filmi), Beethoven, Visions, Biodiversity (biyolojik çeşitlilik), Rat (fare), NPT (Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması), Warren (Senatör), Raphael (mimar, ressam), Nightingale (Modern hemşireliğin kurucusu ve iktisatçı), Russia.

The Economist’in son kapağı ise yine dünyada gündemi altüst etti ve büyük tartışmalara neden oldu.

The Economist dergisinin son görseli, ilginç yorumları da beraberinde getirdi.

Türkiye’de ise Beyaz Tv'de ekranlara gelen Her Açıdan programında, The Economist'in son kapağı tartışıldı. Canlı yayında değerlendirmeler yapan yorumcular, korona virüsten sonra yaşanacaklara ilişkin önemli öngörülerde bulundu.

 

the-economist-kapak.jpg

"Bir sonraki mesele iklim değişikliği"

Araştırmacı yazar Ali Selman Demirbağ, görselin kuraklık mesajı verdiğini belirterek, "Ring içerisinde bir boks maçı var. Dünya kafalı biri, virüs kafalı biri ile maç yapıyor. Yan tarafta bekleyen kafası güneşle tasvir edilmiş biri var. Bir sonraki raundda güneş kafalı o kişi sahaya çıkacak. Güneş kafalı olarak gösterilen kişinin şortunun yanında 'iklim değişikliği' yazıyor. Yani bir sonraki mesele iklim değişiklidir. İklim değişikliğini güneş ile temsil etmeleri ise gıda krizi ve kuraklık olarak yorumlanabilir" dedi.

"İkinci raund uzaylı ve UFO meselesi"

Gazeteci Mehmet Ali Önel ise derginin kapağına başka bir açıdan bakarak, "Bence bu görüntü İblisi temsil ediyor. İblis bir plan kurdu. Dünya koronavirüs ile savaşıyor. Kendisi ise dışarıdan ikinci raundu hazırlıyor. İkinci raund iklim değişikliği değil. İkinci raund uzaylı ve ufo meselesidir" yorumunu yaptı.

 

tikla-banner-001.jpg

youtube2-004.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.