Dikkat! İnternette her gördüğüne inanma! En korkunç teknoloji: DEEP FAKE

Dikkat! İnternette her gördüğüne inanma! En korkunç teknoloji: DEEP FAKE

Dikkat! İnternette her gördüğüne inanma! Kime ne kadar güveneceğiz? En korkunç teknoloji: DEEP FAKE

Daha çok siyasetçilerin videolarında kullanılmasıyla dikkat çeken “deepfake” yöntemi, büyük şirketlerin karşısında dikilmesine neden olduysa da Disney’e engel olamadı. Disney, çok daha iyi ve gerçekçi yüz değiştirme teknolojisi için kolları sıvıyor ve çalışmalarını artırıyor.

Yeni bir manipüle etme yöntemi olarak YouTube ve diğer platformlarda kullanılan deepfake, önemli sorunların ortaya çıkmasına neden olmuştu. Kime ve neye güveneceğiz? Sorularının akıllardan çıkmadığı bu yöntem sonrası Google, Twitter ve Facebook gibi dev şirketler söz konusu manipüle edilmiş videoların dolaşımı noktasında kararlar vermişti.

Yakın zamanda yayımlanan bir makalede, Disney Research Studios, oldukça başarılı yüz değiştirme sonuçları elde etmek adına birkaç aşamalı algoritma geliştirdi. Algoritmaları eğiten Disney’in yayımlandığı videoda gerçekçilik sınırları zorlanıyor ve bu oldukça rahatsız edici zira bu teknolojinin çok gelişmesi demek manipüle edilmiş ile gerçek arasındaki çizginin daha da silinmesi anlamına geliyor.

Disney’in odaklandığı durum ise işleri daha ciddi hale getiriyor zira, çok daha yüksek çözünürlüklü olarak geliştirdiği algoritmalar sayesinde videoların sahte mi ya da gerçek mi olduğunu anlamak iyice zor bir hale geliyor.

Disney’in ne kadar gerçekçi görüntüler ürettiğini şu rakamlar daha iyi açıklayacaktır: DeepFakelab normalde videolarda 256 x 256 çözünürlüğünde hazırlanıyorken, Disney modellerini 1024 x 1024 çözünürlüğe kadar yükseltiyor ve işler karışıyor.

Hala tam anlamıyla etiklik konusu çözümlenememiş bir alan olan yüz değiştirme için tartışmalar devam edecek gibi duruyor.

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.