Dikkat! Korona testi için kapınıza gelen olursa polisi arayın!

Dikkat! Korona testi için kapınıza gelen olursa polisi arayın!

Dünyanın kabusu haline gelen koronavirüs hırsızları ortaya çıktı. Yaşlı ve yalnız kişileri kendilerine hedef seçen hırsızlar korona testi için bakanlıktan geldik diyerek kapıyı açtırdıkları ev sahiplerini spreyle bayıltıp evlerini soyuyorlar.

Bakanlığa bu konuda yüzlence şikayet geldiği belirtildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da koronavirüse ilişkin 'çat kapı' tarama yapmadıklarını belirterek vatandaşları uyardı.

WHATSAPP GRUPLARINA UYARI MESAJLARI GELDİ

Sosyal medyada ve WhatsApp gruplarında bugün koronavirüsle bağlantılı bir uyarı paylaşılmaya başlandı.

Paylaşımın sebebi koronadan korunmak için bir yöntem falan değil.Korona salgınını kendilerine yeni iş kapısı yapan hırsızlara ilişkin uyarı.

Koronavirüs salgınıyla ilgili test yaptıklarını ileri süren bazı kişilerin yaşlı ve yalnız kişileri hedef alarak soyduğuna ilişkin şikayetlere ilişkin paylaşım şöyle:

EVLERİ SOYUYORLAR

"10 dakika önce kapı çaldı ve kimsiniz diye sorduğumda, Sağlık Bakanlığı’ndan tarama yapmak için geldiklerini söylediler. Ne taraması dedim ve Corona için dediler. Bende istemiyorum dedim kapattım kapıyı. Ardından Sağlık Bakanlığı’nı aradım (184 SABİM) ve böyle bir hizmetleri var mı diye sordum. Telefon numaramı aldılar ve bakanlıktan dönüş yapılacağını söylediler. Dönüş yaptılar ve sabahtan beri 100’ün üzerinde ihbar aldıklarını ve hırsızların ev sahiplerini spreyle bayıltarak evleri soyduklarını söyledi ilgili kişi. Dikkat edelim lütfen."

 

POLİSİ ARAYIN

Sağlık Bakanlığı'nın korona ya da başka bir hastalık için kapı kapı test yapması gibi bir durum söz konusu değil. Eğer kapınıza bunu ileri sürerek gelen kişiler olursa önce kimlik göstermesini isteyin, sonra da polisi arayın... 

FAHRETTİN KOCA: ÇAT KAPI TARAMA YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şikayetler üzerine sosyal medya hesabından uyarıda bulunarak, "Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs risk taramasını çat kapı değil, planlayarak yapmaktadır. Sizi 184’ten arayıp bilgilendiriyor, ondan sonra geliyoruz. SABİM-184’ten size TELEFON GELMEMİŞSE, test amacıyla geldiğini söyleyenleri içeri almayın. KÖTÜ NİYETLİLERE KARŞI DA TEDBİRLİ OLALIM!" dedi.

 

fahrettin-koca-005.jpg

 

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DE UYARDI

Emniyet Genel Müdürlüğü de korona hırsızlarına yönelik bir uyarı yayınladı. Genel Müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan uyarıda "Dikkat, Corona Virüs Risk Taraması Alo 184'ün sizi araması sonrası gerçekleşmektedir. Vatandaşlarımızın iyi niyetinden faydalanıp hırsızlık, dolandırıcılık ve diğer suçlara meyilli kişilere karşı vatandaşlarımızın duyarlı olması, bu gibi konularla karşılaşan vatandaşlarımızının ivedi olarak kolluk birimlerine 112,155, 156 haber vermesini bekliyoruz" denildi. 

 

dikkat.jpg

 

GAZİANTEP VALİLİĞİ'NDEN 'HIRSIZ' UYARISI

Gaziantep Valiliği de, Kovid-19 taraması yapıyoruz bahanesiyle evlere girip soygun yapan kişilere karşı vatandaşları uyardı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Son zamanlarda Kovid-19 salgınını bahane etmek sureti ile Sağlık Bakanlığı tarafından tarama yapmak için geldiklerini söyleyip evlere girerek hırsızlık girişiminde bulunan şahıslar olduğu ile ilgili çeşitli ihbarlar alınmaktadır. Sağlık Bakanlığımızın böyle bir uygulaması bulunmamakta olup vatandaşlarımızın bu tarz dolandırıcılık ve hırsızlık girişimlerine karşı dikkatli olmaları ve bu tür girişimlerle karşılaştıklarında emniyet güçlerimize bildirmeleri gerekmektedir." 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.