Dilek Winchester ile sanat söyleşisi

Dilek Winchester ile sanat söyleşisi

Sanatçı ve eğitmen Dilek Winchester, Altan Gürman sergisi bağlamında düzenlenen etkinlikte 26 Aralık akşamı, temel sanat eğitimine dair güncel yaklaşımlar üzerine ‘Akıntıya Karşı’ adını taşıyan bir konuşma gerçekleştirecek.

Arter’de devam eden Altan Gürman retrospektif sergisi, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde 1969 yılında faaliyete geçen Temel Sanat Eğitimi Kürsüsü’nün kurucu kadrosunda yer alan sanatçıya kapsamlı bir bakış sunuyor.

 

Arter Öğrenme Programı, yer verdiği arşiv belgeleriyle sanatçının eğitim yaklaşımını da yakından incelemeyi mümkün kılan sergiden yola çıkan bir dizi konuşma gerçekleştirerek güncel sanat ve tasarım eğitimi yaklaşımlarını tartışmaya açıyor.

 

Konuşma dizisinin son etkinliği, 2013 yılından bu yana Okan Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde renk üzerine ders vermekte olan sanatçı ve eğitmen Dilek Winchester’ın gerçekleştireceği 'Akıntıya Karşı' başlıklı konuşma olacak.

 

 

Winchester, Odağı nesne üretimi olmayan bir sanatçı temel sanat eğitimi derslerine girerse ne olur?” sorusuyla başlayarak temel sanat eğitimi bağlamında atölye ortamında yaratıcı üretim, eleştirel değerlendirme ve grup dinamikleri üzerine konuşacak. Ayrıca, temel sanat eğitimi uygulamalarının da yer aldığı Öğrenci Çalışmaları Koleksiyonu hakkında bilgi verecek. Arter Atölye’de gerçekleşecek etkinliğe katılım ücretsiz olacak.

 

 

 

Dilek Winchester kimdir?

Dilek Winchester, Central Saint Martin’s College’da ve Marmara Üniversitesi’nde öğrenim gördü. 2013 yılından bu yana Okan Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmakta ve “Renk” dersleri vermektedir.

 

Londra, Berlin, Leipzig, Münster, New York, Venedik, Milan, Viyana ve Madrid’de sergilenen çalışmaları, dil, çeviri, edebiyat, tiyatro, sözlü tarih ve duyguların ifade biçimleri üzerinedir.

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.